Ministrul de Interne il pune la punct pe Arafat, care ameninta ca pleaca din tara daca va fi demis: „Nu este centrul universului”

news

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a comentat ironic  declaratiile lui Raed Arafat ca va pleca din tara daca va fi dat afara de la sefia Departamentului pentru Situatii de Urgenta. „Eu sunt liberal si respect opiniile tuturor referitoare la libera circulatie”, a spus luni ministrul.

Vela a precizat ca exista un audit la nivelul tuturor structurilor MAI, inclusiv la Departamentul pentru Situatii de Urgenta, si a spus ca „aceasta evaluare este la baza unor decizii care pot sa-l implice” si pe Raed Arafat, seful acestui departament.

„Nu este vorba de o persoana in sine, ca vad ca se polarizeaza, se fac discutii, estimari, pronosticuri, cu privire la a fi sau a nu fi Arafat in continuare in fruntea Departamentului (Departamentul pentru Situatii de Urgenta – n.r.). Noi evaluam intreaga activitate, intregul departament, intregul Inspectorat General si aceasta evaluare este la baza unor decizii care pot sa-l implice, evident, si pe domnul Arafat. Dar nu este domnul Arafat centrul universului si pe dansul noi acum avem o analiza personala. Intreaga activitate a Departamentului este importanta pentru Romania, salvarea nu o face domnul Arafat cand se intampla ceva, o fac profesionistii din Departament si eu nu cred ca Romania si Departamentul stau intr-o persoana, la fel cum Ministerul nu sta intr-un politician care vine si pleaca din acest minister”, a spus ministrul.

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, a declarat duminica seara ca nu va demisiona din functie, in ciuda atacurilor din ultima perioada, mai ales dupa aparitia filmului privind prima interventie la Colectiv. „Nu sunt lipit de scaun, dar nu demisionez. Daca sunt demis, e dreptul oricui sa faca asta, sa ma demita daca vor. Ce consider dupa tot ce s-a intamplat in ultima perioada este ca atacurile sunt intensificate, pentru ca atacurile sunt de foarte mult, cu mesaje prestabilite. Mesaje coordonate precum ‘de prea mult timp este, a imbatranit, sa vina tinerii> sau

Intrebat ce va face daca ministrul de Interne, Marcel Vela, ii va cere demisia, Raed Arafat a raspuns ca Vela va trebui sa isi asume sa il demita.

„Nu, am zis ca dansii sa isi asume si sa ma demita. Trebuie sa fiu demis, dar pentru ce am facut in tara asta, daca vor sa ma demita, sa ma demita onorabil. Nu sa mi se spuna ca ai fost evaluat, ai fost demis pentru ca ai fost prost, pentru ca pot sa arat eu motivele pentru care nu am fost prost. Dar acest lucru trebuie sa fie asumat. Sa spuna: vrem sa lucram cu doctorul Arafat, sau nu vrem sa facem asta si sa ma demita”, a raspuns seful DSU.

Arafat admite ca in cazul in care va fi dat afara va pleca in alta tara, sunt oportunitati, „unde nu ma considera batran”.

„Sunt destule oportunitati in alta parte, unde nu ma considera batran. Si sunt convins ca in secunda in care zic: ‘Sunt liber’, o sa vina si altele. Varianta a treia ar fi sa stau la UPU Targu Mures, dar dupa o luna, doua o sa ma toace. Probabil ca asta o voi face dupa ce se decide, plecarea din tara. Nu exista alta alternativa. Eu nu accept pozitii date, la nivel statal. Nu negociez pozitii. Daca este sa ma duc afara, ma duc pe efort propriu. Ma duc in prima faza la Targu Mures si stiu cum sa rezolv o treaba si sa fac ceva util”, a raspuns Arafat.

Mai mult despre: ,

Comentarii: