Ministrul de Interne a mintit fara sa clipeasca. Parchetul Militar neaga afirmatiile lui Carmen Dan, niciun procuror militar nu a supervizat represiunea din Piata Victoriei

news

Ionel Corbu, prim-procuror la Parchetul Militar, a negat, marti, afirmatiile ministrilui de Interne, potrivit carora actiunile de represiune ale jandarmilor au fost supervizate de un procuror militar.

„Niciunul dintre colegii mei nu a fost mandatat sa faca un asfel de demers, in sensul de a participa alaturi de jandarmi. Abia pe data de 11, in jurul orei 17.00 am primit o solicitare pentru a trimite un procuror militar care sa participe la aceste actiuni”, dupa evenimentele de vineri noapte, a declarat, marti, procurorul Corbu.

Mai mult, Corbu a declarat ca nu exista baza legala si nici nu era „deontologic” ca un procuror sa fie prezent in centrul de comanda de unde a fost coordonata represiunea.

Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat marti, referindu-se la interventia jandarmilor din Piata Victoriei, de vineri seara, ca nu are ce sa-si reproseze si ca Jandarmeria si-a coordonat toata interventia sub supravegherea unui procuror militar care a fost in piata.

„Nu am ce sa-mi reprosez, am facut ceea ce trebuia sa faca un ministru de Interne responsabil. (…) Daca in urma verificarilor sau in urma sesizarilor vor reiesi si astfel de aspecte, bineinteles ca se vor lua masurile legale. Eu nu am incurajat niciodata nicun fel de abuz”, a declarat Carman Dan, care a precizat ca „ramane de actualitate” ce a declarat sambata.

Ea spus ca a auzit „foarte multe inventii care nu pot fi numite stiri” despre faptul ca ar fi constituit diverse celule, diverse comitete.

„Eu cred ca sunt unii care-si doresc cu orice chip sa scape de ministrul de Interne si de Guvern. Zic sa raminem intr-o stare de normalitatre. Ce am declarat atunci sustin si acum, pana la urma sunt acele verificari care se vor face, sunt la dispozitia organelor de ancheta, chiar imi doresc ca acestea sa-si faca treaba si sa stabileasca in ce mod ministrul si-a exercitat competentele plecand de la ideea pe care am sustiut-o si cu ocazia iesirii mele de sambata, ca nu mi-am depasit in niciun fel competentele legale iar Jandarmeria si-a coordonat toata interventia in piata sub supravegherea unui procuror militar care a fost in piata„, a afirmat Carmen Dan.

Intrebata daca este multumita de interventia Jandarmeriei din 10 august, Carmen Dan a evitat un raspuns transant, tinand sa repete ca toata inetrventia a avut loc „sub supravegherea unui provcuror militar”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: