Ministrul Dezvoltarii, Ion Stefan, candideaza pentru functia de primar al Focsaniului. USR a refuzat sa il sustina

politica

Ministrul Dezvoltarii, Ion Stefan, va fi candidatul sustinut de PNL pentru primaria Focsani, dupa ce negocierile cu USR-PLUS pentru o alianta la municipiu nu s-au concretizat, a declarat miercuri, pentru Agerpres, presedintele PNL Vrancea, Catalin Toma.

„La Focsani, noi, cei de la PNL, ne-am dorit foarte mult o alianta, am observat initial aceeasi deschidere si din partea celor de la USR-PLUS, dar, din pacate, nu s-a putut concretiza. La Focsani, PNL va merge cu candidatul care are cele mai mari sanse, asa cum a reiesit si din cercetarile sociologice, Ion Stefan. In perioada urmatoare purtam discutii si exista posibilitatea sustinerii candidaturii acestuia si din partea altor formatiuni politice”, a declarat senatorul Catalin Toma.

O alianta pentru alegerile locale a fost totusi posibila intre PNL si USR-PLUS pentru sustinerea unui candidat unic la Consiliul Judetean (CJ) Vrancea, dar si pentru primariile din trei localitati din judet.

„In acest moment am inregistrat o alianta pentru CJ Vrancea de sustinere a candidatului Toma Catalin Dumitru pentru presedintia CJ si liste comune PNL-USR-PLUS. De asemenea, si in alte trei localitati, respectiv la Maicanesti, Vanatori si Tataranu, s-au incheiat aliante pentru sustinerea unui candidat comun. Toate organizatiilor au avut libertatea sa aleaga daca fac sau nu aliante”, a precizat Toma.

El considera ca aliantele incheiate vor functiona, deoarece „dusmanul comun” este PSD, iar scopul final este acela de „a-l da jos pe Oprisan si a scapa acest judet de administratia PSD-ista”.

„Alianta va functiona atat timp cat ne vom respecta ca parteneri. Consider ca avem maturitatea si intelepciunea necesara sa ne atingem scopul, si anume sa il dam jos pe Oprisan si sa scapam acest judet de administratia PSD-ista. Campania pe Focsani va fi indreptata impotriva PSD. Dusmanul nostru nu este USR-PLUS. Dusmanul nostru este PSD si administratia PSD-ista, care ne tine pe loc si nu lasa judetul sa se dezvolte”, a fost de parere Catalin Toma.

Ion Stefan a candidat pentru primaria municipiului Focsani si in 2016, cand a fost votat de 10.607 alegatori, respectiv 36,20% din voturile exprimate, fiind invins de actualul primar, Cristi Valentin Misaila, care si-a adjudecat 1.168 de voturi in plus, respectiv 40,19% din electoratul focsanean. Ambii candidati au obtinut atunci rezultate mai bune decat scorul partidelor care i-au sustinut.

Mai mult despre:

Comentarii: