Ministrul Dincu dezvaluie informatii secrete: „Noaptea aceasta Rusia va declansa un asalt total asupra Kievului. Luni seara cel tarziu sa aiba cucerit Kievul”

news

Ministrul Apararii Nationale, Vasile Dincu, a declarat, duminica, pentru Agerpres, ca este sceptic si nu crede intr-o finalitate a negocierilor ruso-ucrainene, cel putin in viitorul imediat, mai ales ca, din informatiile sale, ar urma in aceste zile un atac „total” asupra Kievului din partea Armatei ruse. Precizam ca nciun alt lider de stat sau ministru nu a dat publicitatii o astfel de informatie extrem de sensibila.

„In ultima postare a presedintelui Zelenski se pare ca s-a acceptat ideea ca sa se faca aceasta negociere undeva la granita dintre Belarus si Ucraina, in zona neutra. Deci, ar putea sa inceapa aceste negocieri, probabil ca vor fi la nivel de prim-adjuncti ai Ministerului Afacerilor Externe, si nu credem ca vor avea o finalitate. Cred ca rusii folosesc asta pentru a-si arata mai degraba deschiderea spre dialog, pe care nu o au deloc, si urmatoarea ratiune pentru care pot sa spun acest lucru: niciodata (…) nu va accepta o forta politico-militara sa inceapa negocierile atunci cand nu se afla intr-o pozitie avantajoasa, castigatoare. Or, din ceea ce se vede pana acum, Vladimir Putin a esuat in proiectul lui de blitzkrieg, acela de a elimina, anula practic Ucraina si Armata ucraineana in 48 de ore sau in 24, cum si-au propus”, a afirmat Vasile Dincu.

Potrivit acestuia, din informatiile pe care le are, ar urma un atac decisiv asupra Kievului si cu scopul ca Rusia sa obtina o pozitie mai favorabila in eventualele negocieri.

„S-a intamplat un lucru la care rusii nu se asteptau, acela ca armata lor s-a lovit de lupta unui intreg popor, nu numai de o armata pe care ei o stiau foarte bine ca se afla intr-o disproportie de 10 la 1. Faptul ca Vladimir Putin si sursele din zona lor au aratat posibilitatea de a se angaja si Belarusul in lupta contra Ucrainei, anuntul cecenilor de a intra si ei in Ucraina arata o slabiciune a Moscovei si, de fapt, un esec, cel putin in aceasta faza, a acestui conflict absurd pe care Federatia Rusa l-a deschis.

Cred ca vor incepe negocierile, dar nu cred ca vor avea un succes, decat, poate, dupa ce Moscova va obtine o pozitie mai buna. De altfel, sursele noastre spun ca Guvernul Federatiei Ruse, comandantii militari au propus ca noaptea aceasta si ziua de maine sa fie decisive, un asalt total, pentru ca luni seara cel tarziu sa aiba cucerit Kievul.

Nu stim daca se va intampla asta sau nu, insa este un argument ca dupa asta, probabil, s-ar putea sa inceapa negocierile. Deci, sunt sceptic ca negocierile vor fi rapide si ca vor duce rapid la o incetare a focului”, a explicat ministrul Apararii Nationale.

Mai mult despre: ,

Comentarii: