Ministrul Economiei anunta ca in Romania curge lapte si miere. El acuza FMI si Banca Mondiala ca au dezinformat in privinta situatiei din tara noastra

news

Analistii care au sustinut ca Romania nu are o crestere economica sanatoasa au fost contrazisi etapa cu etapa de la preluarea guvernarii, iar cifrele de la statistica arata o crestere bazata pe productie, pe exporturi, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Ploiesti, ministrul Economiei, Mihai Fifor.

Ministrul a fost intrebat de jurnalisti cum comenteaza afirmatiile unor analisti care sustin ca aceasta crestere economica e bazata pe consum si nu va avea efecte benefice pe termen lung.

”Vocile acestea de analisti care una-doua sar sa spuna ca Romania nu are o crestere sanatoasa au fost contrazise etapa cu etapa de la preluarea guvernarii. Prima data a venit FMI si a spus: e dezastru, Romania are o problema! A venit Banca Mondiala: e dezastru! Cifre peste cifre. Intotdeauna aceste cifre au fost contrazise de cresterea economica a Romaniei. Nu poti sa ai a doua cea mai mare crestere economica din Europa si sa spui ca lucrul acesta se datoreaza doar consumului. In opinia mea este o abordare cel putin cu rea credinta”, a raspuns Mihai Fifor, citat de Agerpres.

Acesta a adaugat ca Romania nu a mai avut de multa vreme o astfel de crestere economica sustenabila, bazata pe productie, pe exporturi.

”Cine vrea sa vada cu adevarat cifrele de la statistica, o sa constate ca e o crestere economica bazata pe productie, bazata pe exporturi, ceea ce Romania nu a mai avut de foarte multa vreme. Si este o crestere economica sustenabila, prin urmare sanatoasa. Masurile luate de guvernarea noastra in cele opt luni de guvernare produc efecte”, a precizat Fifor.

Ministrul Economiei, Mihai Fifor, a efectuat, joi, o vizita de lucru la mai multe obiective de interes national din Prahova, aflate sub autoritatea Ministerului Economiei. La finalul vizitei a sustinut, la sediul PSD din Ploiesti, o conferinta de presa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: