Ministrul Finantelor a recunoscut ca Guvernul ajunsese la fundul sacului. Nu mai era niciun leu in fondul de rezerva

news

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marti seara, ca la rectificarea bugetara, a fost alimentat fondul de rezerva al Guvernului care ajunsese pe zero, deoarece s-au facut plati de 600 de milioane de lei doar pentru despagubirea persoanelor afectate de inundatii.

„La rectificare noi am alimentat acest fond de rezerva care era la momentul respectiv zero, pentru ca am platit foarte mult si pe partea de inundatii”, a declarat Eugen Teodorovici, marti la TVR 1, potrivit News.ro.

„Mai mult a fost (100 de milioane de lei, n.red.), pentru ca am platit foarte mult anul acesta pentru calamitati naturale”, a adaugat ministrul.

Intrebat daca banii din fondul de rezerva al Guvernului au plecat si catre plata salariilor, ministrul Finantelor a precizat ca „din fondul de rezerva nu poti sa duci in salarii, duci in partea de investitii, in zona asta de refacere a unor proiecte de infrastructura. 600 de milioane de lei s-au dus numai pe zona aceasta, inundatii”.

Oficialul MFP a mai precizat ca dezastrele produse de calamitatile naturale „nu au fost anticipate cand s-a facut bugetul pe 2018, de asta este nevoie si de rectificare”.

Proiectul de rectificare bugetara a fost publicat vineri seara in Monitorul Oficial, la 3 zile de la momentul adoptarii in ciuda faptului ca nu avea avizul obligatoriu al CSAT.

Comentarii: