Ministrul Firea dezgroapa si promoveaza teorii ale conspiratiei lansate de Moscova: „Undeva se urzesc anumite planuri, nu a fost intamplator ca s-a lovit in Biserica”

politica

Gabriela Firea, ministru intr-o tara NATO, a propagat luni seara, in a doua zi de Paste, la Romania TV teorii ale conspiratiei care au fost lansate de propaganda Rusiei si apoi sustinute puternic pe canalele controlate de Kremlin.

Firea a sustinut ca in perioada acuta a pandemiei au avut loc „abuzuri” impotriva Bisericii.

„S-a lovit si nejustificat in Biserica. Loviturile nu au fost intamplatoare. Biserica noastra stramoseasca reprezinta unitatea poporului roman. Cand lovesti in valorile de baza ale unei societati, o dezbini. Nu cred ca a fost intamplator. A fost un plan, dar a esuat. Biserica este in continuare in topul increderii romanilor, dupa toate analizele si cercetarile sociologice. Acel plan diabolic de destramare a sufletului nostru romanesc a cazut. Sper sa fie o lectie pentru cei care au incercat acest lucru”, a declarat Gabriela Firea la Romania TV.

Aceasta teorie a fost puternic promovata de Sputnik, canal de propaganda oficial al Rusiei, acum interzis in Romania. Sputnik a publicat numeroase articole in acest sens, fiind prezentati pe larg toti cei care sustineau aceste teorii, dezgrobate acum iar de catre Firea: Diana Sosoaca, Teoctist de la Constanta, Dan Chitic, Adrian Severin, etc.

Mai mult, Firea a sustinut si teoriile conspirationiste privind o „Noua Ordine Mondiala”.

„Sunt o persoana credincioasa, ma informez, nu incurajez ideile conspirationiste, dar cred ca undeva se urzesc anumite planuri si impotriva unor desfasurari firesti a activitatii de zi cu zi. Cred ca exista anumite influente. Nu merg atat de departe, dar nu putem sa nu ne punem niste intrebari. Nu putem sa trecem cu vederea peste noianul informatiilor care vin dupa aceasta pandemie, cand ni se inchidea gura.

(…) Incurajez pe toata lumea sa nu ia totul de-a gata si sa accepte teroarea. Traim in libertate, nu trebuie pus pumnul in gura nimanui pentru a se exprima, pentru a pune intrebari, pentru ca fiecare cetatean sa aleaga ce e mai bun pentru sanatatea sa si a familiei sale”, a mai sustinut Gabriela Firea.

„Atacul impotriva Bisericii stramosesti” si „Noua Ordine Mondiala” sunt idei puternic promovate de propaganda Rusiei, inclusiv pe canalele oficiale finantate direct de la Moscova. Lansand astfel de mesaje conspirationiste, Rusia a incercat sa induca sentimente de adversitate la adresa Occidentului in special din partea popoarelor din estul Europei, unde atasamentul fata de traditii este in continuare foarte puternic.

Mai mult despre: ,

Comentarii: