Ministrul Ghinea ataca manevrele politrucilor PSD: „REPETENTII clasei se razbuna pe tocilari. Sa demonizezi tehnocratii este o mizerie”

politica

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, explica cum Dacian Ciolos si-a selectat echipa guvernamentala si tine sa arate presiunile cu care se confrunta acest guvern.

Intr-un interviu pentru Republica, Ghinea a creionat foarte plastic asaltul politrucilor asupra tehnocratilor. „Este ca si cand repetentii clasei se razbuna pe tocilari”, a spus Ghinea.

„Dacian Ciolos nu a avut un partid, nu a avut o baza de selectie pentru oamenii care vin cu el la guvernare si atunci a facut ceea ce ar face fiecare recrutor de HR bun. Pur si simplu, te uiti pe piata si vezi unde gasesti talente. Cine este bun pe atras investitii straine? Un roman care lucreaza la o mare banca din Londra.

Asa a ajuns dl. Costescu secretar la Ministerul Economiei. Si acest gen de cautare a talentelor in afara politicii s-a aplicat sistematic la Guvern. Si avem acum aceasta garnitura de ministri, secretari de stat si consilieri la cabinete absolut fabuloasa. Un asemenea influx cred ca nu s-a mai intamplat in Romania poate din era pasoptista. Si atunci intrebarea de la acesti oameni catre mine, care sunt mai vizibil, este: Ce facem? Cum putem sa continuam lucrurile bune pe care le-am inceput? Fiecare la institutia lui.

Si asa cum eu am publicat acum un raport de 100 de zile, fiecare dintre ei ar putea sa publice un raport, care pe de o parte sa arate cum au zguduit sistemul, ce au inceput sa faca si, in mod evident, ce nu au reusit sa faca. Pentru ca nu poti in cateva luni si controland un strat foarte subtire de oficiali sa zdruncini sistemul cu adevarat. Acesti oameni ma presau pe mine cu intrebari: Ce facem? Si, in mod inevitabil, eu trebuia sa am o discutie cu premierul pe acest subiect. Care si el este intrebat. Ar fi fost complet aberant ca noi sa fim un fel de robotei tehnocrati sa nu ne interesam de viitorul nostru si de viitorul a ce lasam in urma. De asta nu inteleg de ce lumea a fost socata ca au fost discutii (privind candidatura in alegeri – n.red.).

De altfel aceasta eticheta tehnocratul, robotelul, controlat eventual din afara pentru niste oameni care au renuntat la cariere stabile multe cucerite intr-un mediu mult mai competitiv decat in Romania este o nedreptate si o aberatie. Este ca si cand repetentii clasei se razbuna pe tocilari. Sa demonizezi tehnocratii care reprezinta un influx de talente in slujba statului, fara precedent, este o mizerie”, a spus Ghinea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: