Ministrul Ghinea: „Ponta ma face IDIOT pentru o decizie care a fost luata in guvernarea sa”

politica

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, a declarat aseara, la Realitatea Tv, ca proiectul pentru care Victor Ponta l-a atacat public a fost inceput de fapt in timpul mandatului fostului premier.

„Ma face domnul Ponta idiot pentru ca am facut urmatoarea afirmatie. S-a luat o decizie la Ministerul Fondurilor de a se face un sistem informatic care sa controleze fondurile europene, sa nu se mai piarda dosare de evaluare cum se intampla acum, tocmai ca sa nu vezi ce s-a facut… Domnul Ponta a sarit pe mine sa spuna ‘Ghinea a decis asta’…

Insa, stiti cand a fost lansat acel sistem? In octombrie 2015, cand la Palatul Victoria era domnul Ponta prim-ministru. Nu eu am luat decizia asta, s-a luat la Ministerul Fondurilor si domnul Ponta nu stia. Au fost oameni responsabili in statul roman care si-au dat seama ca daca dam pe mana lui Ghita sistemul de fonduri europene facem totul praf si s-a luat decizia de a face in casa, cum se spune. E drept, fiind un sistem foarte complex, sunt intarzieri. Am mostenit aceste intarzieri. Cum suna asta ca domnul Ponta ma face idiot pentru o decizie care a fost luata in guvernarea sa. Domnul Ponta habar nu avea de ce se intampla si faptul ca sistemul este lansat ca procedura de lucru la Palatul Victoria pe 5 octombrie 2015”, a spus ministrul, la Realitatea Tv.

Ministrul a afirmat de asemenea ca va depune o sesizare catre Biroul Permanent pentru a vedea de ce la audierea sa din Parlament a participat si Sebastian Ghita, deoarece a aflat ca acesta nu ar avea dreptul de a participa la sedintele altor comisii decat cea din care face parte, comisia de control a SRI.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: