Ministrul interimar al Justitiei despre procurorul general interimar: „Delegarea lui Liciu are baza legala, dar CSM trebuie sa vina cu clarificari”

politica

Ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall, spune ca responsabilitatea de a oferi informatii publice cu privire la delegarea lui Bogdan Licu, ca interimar, la sefia Parchetului General, apartine CSM. Birchall spune, insa, ca din punctul sau de vedere delegarea lui Licu are baza legala.

”Asa cum am anuntat, procedura va fi reluata si, cand o sa decid, o sa vin in fata dumneavoastra si o sa prezint toate informatiile de interes cu aceeasi transparenta si profesionalism. Am decis revocarea (procedurii – n.r.) pentru motive pe care eu le-am considerat oportune si o sa va spun de ce aceasta procedura va fi reluata si o sa vin sa va anunt toate detaliile”, a spus luni dimineata ministrul interimar al Justitiei Ana Birchall, cu privire la reluarea procedurii de numire a unui procuror general, informeaza Mediafax.

Cat priveste delegarea ca interimar a lui Bogdan Licu, ministrul Birchall spune ca delegarea sa este legala dar spune ca responsabilitatea apartine Consiliului Superior al Magistraturii sa ofere clarificari.

”In legatura cu delegarea procurorului general interimar, din cunostintele mele, aceasta delegare are baza legala: Legea 303/2004, modificata ulterior inclusiv prin OUG 92 din 2018 prevede foarte clar conditiile in care poate opera o delegare. Dar va multumesc ca mi-ati dat o idee foarte buna si pentru ca tot persista aceasta intrebare la nivelul opiniei publice, cred ca institutia care este responsabila cu delegarea si in speta vorbim de CSM, cred ca e normal sa vina in fata opiniei publice sa clarifice aceste aspecte pentru ca sunt aspecte de interes general si sa lamureasca pentru ca sunt informatii de interes general si e important sa fie clarificate”, a mai spus Ana Birchall.

Ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall, a anuntat, vineri, intr-o declaratie la sediul Ministerului Justitiei, ca procedura de selectie a procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie va fi din reluata.

Mai mult despre: ,


Comentarii: