externe

Ministrul iranian de externe spune ca Republica Islamica respecta integritatea teritoriala a Ucrainei

In ciuda cooperarii sale cu Rusia in ceea ce priveste capacitatile de aparare, Iranul respecta „integritatea teritoriala” a Ucrainei, a sustinut, vineri, ministrul iranian de externe intr-un apel telefonic cu seful diplomatiei europene, Josep Borell, in care a negat, de asemenea, ca Teheranul a furnizat Moscovei dronele folosite in atacuri mortale asupra Kievului in aceasta saptamana, potrivit CNN.

„Politica Teheranului in ceea ce priveste razboiul din Ucraina este de a respecta integritatea teritoriala a tarii”, i-a spus Hossein Amir Abdollahian lui Josep Borrell, inaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate, potrivit unei postari pe Twitter a Ministerului iranian de Externe.

„Iranul nu trimite arme partilor aflate in conflict din Ucraina si doreste incetarea razboiului si incetarea relocarii oamenilor”, a spus Amir Abdollahian, potrivit postarii.

„Ministrul iranian de externe a subliniat ca Republica Islamica face un efort pentru a opri ostilitatile din Ucraina prin diplomatie si ii sfatuieste pe europeni sa priveasca problema cu o abordare realista”.

Iranul a negat in mod repetat ca a furnizat drone kamikaze Rusiei, in fata tot mai multor dovezi care arata contrariul. Joi, Casa Alba a declarat ca personal militar iranian se afla in Crimeea pentru a ajuta la operatiunile rusesti care vizeaza infrastructura civila din Ucraina folosind drone. John Kirby, purtatorul de cuvant al Consiliului National de Securitate, a declarat ca prezenta personalului iranian este o dovada a angajarii directe a Teheranului in conflict. „Pot minti lumea, dar cu siguranta nu pot ascunde faptele”, a spus el.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

A fost impuscat premierul Slovaciei. Au fost cel putin trei focuri de arma

Premierul Robert Fico a fost impuscat la Handlova dupa o sedinta de guvern, el  a…

18 minute ago

Greva in curtea in curtea lui Ciolacu. Angajatii guvernului intra in greva de vineri, nemultumiti ca nu li se maresc salariile cu 30%

Liderul de sindicat al functionarilor din cadrul Guvernului anunta ca acestia vor intra in greva…

41 de secunde ago

Militarii rusi au oprit traficul auto pentru a ataca cu rachete Grad regiunea Harkov din Ucraina. Soferii privesc „spectacolul” din masini – Video

Imagini ireale publicate chiar de armata Rusiei pe retelele de socializare. In mijlocul unei sosele…

36 de minute ago

Falsitatea „reformelor” lui Ciolacu, evidentiata de Comisia Europeana: „Deficitul guvernamental se va inrautati semnificativ”

Comisia Europeana avertizeaza ca deficitul guvernamental va urca la 6,9% din PIB in 2024 si…

26 de minute ago

Momentul crimei din Crangasi a fost filmat de un sofer. Ucigasii sustin ca s-au aparat, imaginile arata altceva – Video

Un sofer aflat in trafic in zona Parcului Crangasi a inregistrat momentul in care cei…

5 ore ago