Ministrul italian al apararii: Daca tancurile rusesti ar ajunge la Kiev, ar incepe al treilea razboi mondial

externe

In cazul in care tancurile rusesti ar ajunge la Kiev, ar incepe al Treilea Razboi Mondial, a declarat, vineri,  Guido Crosetto, minstrul italian al apararii, in cadrul unei conferinte la Roma pe tema „Perspective europene pentru o aparare comuna”, relateaza EFE citata de Agerpres.

„A ne asigura ca acest lucru sa nu se intample este singura modalitate de a opri declansarea celui de-al Treilea Razboi Mondial”, a subliniat Crosetto.

In acelasi timp, ministrul italian a tinut sa accentueze ca tarile NATO nu fac decat sa ajute Ucraina sa se apere impotriva agresiunii ruse.

Crosetto asigurase deja joi ca tara sa va trimite doar arme defensive care sa permita apararea Ucrainei de agresiunea rusa si pentru a „opri” o escaladare a conflictului.

„Trebuie sa avem curajul de a lua decizii dificile pentru a evita situatii mai grave. Tarile europene si din NATO sunt primele care doresc sa evite escaladarea. Cu toti asteptam posibilitatea de a se ajunge la negocieri pentru pace”, a spus ministrul in cadrul unui interviu difuzat pe postul de televiziune La7.

Crosetto a profitat de interventia sa pentru a dezminti informatiile difuzate de publicatia Il Corriere della Sera cu privire la un presupus transport de drone de ultima generatie pentru Ucraina, care nu ar fi fost inclus in decretele aprobate de executiv.
Ministrul italian a facut aceasta declaratie, difuzata de media italiene, dupa o intalnire cu omologul sau francez Sebastien Lecornu in marja reuniunii care se axase pe sprijinul necesar Ucrainei si pe apararea flancului estic al NATO, conform unui comunicat publicat ulterior de Ministerul italian al Apararii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: