Ministrul italian de externe vrea sa opreasca migratia ilegala provenita din Tunisia. „Trebuie sa facem tot ce putem pentru a permite tinerilor africani sa viseze sa ramana acasa”

externe

Italia este pregatita sa permita unui mai multor tunisieni sa ajunga legal pe tarmurile sale in schimbul unor eforturi mai mari de a reduce migratia ilegala, a declarat, miercuri, Antonio Tajani, ministrul italian de externe, potrivit France 24.

Italia este „gata sa creasca numarul de imigranti legali care pot veni sa lucreze in agricultura si industrie”, a spus Antonio Tajani in prima sa vizita in Tunisia de cand guvernul de extrema dreapta a venit la putere in Italia in octombrie, jurand ca va opri fluxul de migranti in Marea Mediterana.

Tajani, care a facut aceste observatii intr-un videoclip publicat de presedintia tunisiana dupa ce s-a intalnit cu presedintele Kais Saied, nu a spus care a fi numarul de vize acordate si nici daca un acord oficial este in discutie.

El a numit imigratia ilegala „o ciuma pentru Tunisia, asa cum este si pentru Italia”, adaugand ca ambele natiuni doresc sa gaseasca „solutiile potrivite”.

Tunisia, unde criza economica a impins mii de oameni sa caute o viata mai bune in Europa, este, de asemenea, o tara importanta de tranzit pentru migranti, adesea din Africa subsahariana.

Multi incearca sa ajunga cu barcile pe insula italiana Lampedusa, aflata la aproximativ 130 de kilometri in largul coastei Tunisiei.

Autoritatile italiene spun ca anul trecut peste 32.000 de migranti ilegali, dintre care 18.000 de tunisieni, au ajuns in Italia din Tunisia.

„Trebuie sa facem tot ce putem pentru a permite tinerilor africani sa viseze sa ramana acasa”, a spus Tajani, solicitand mai multe investitii pe continentul african si anuntand un viitor forum de afaceri menit sa „creasca prezenta companiilor italiene in Tunisia”.

Antonio Tajani si ministrul de interne Matteo Piantedosi s-au intalnit si cu omologii lor tunisieni, Othman Jerandi si, respectiv, Taoufik Charfeddine.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: