politica

Ministrul Justitiei, Alina Gorghiu, promite ca „prioritatea zero” va fi aducerea in tara a „fugarilor de lux”

Ministerul Justitiei are ca „prioritate zero” pe agenda tema fugarilor, a afirmat, vineri, ministrul Alina Gorghiu, care a informat ca peste 600 de persoane care se sustrageau executarii pedepselor au fost aduse de autoritati inapoi in Romania in acest an.

„Ministerul Justitiei are ca prioritate zero pe agenda tema fugarilor. De asemenea, un semnal bun venit din partea Guvernului este faptul ca aceasta tema este de interes si pentru Guvernul Romaniei, pentru ca doar impreuna putem sa facem ca numarul fugarilor din Romania sa se diminueze. De la inceputul anului si pana acum, sunt mai bine de 600 de fugari pe care statul roman, prin autoritatile sale, a reusit sa ii aduca inapoi in Romania, sa execute pedeapsa in penitenciarele romanesti. Societatea romaneasca merita o Justitie care sa mearga pana la capat”, a sustinut Gorghiu, intr-un mesaj transmis vineri si citat de Agerpres.

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut joi, in sedinta de Guvern, ministrului Justitiei un raport privind situatia tuturor cetatenilor romani care au condamnari definitive si au fugit din tara ca sa se sustraga de la executarea pedepsei.

„Vreau sa ii cer doamnei ministru al Justitiei un raport privind situatia tuturor cetatenilor romani care au condamnari definitive si au fugit din tara ca sa se sustraga de la executarea pedepsei. Vreau sa vad care sunt toate demersurile intreprinse de statul roman in aceasta privinta”, a afirmat Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Franta: Momentul in care duba penitenciarului a fost atacata cu mitraliere Kalasnikov. Mafiotul „Musca” a reusit sa evadeze – Video

A aparut o prima inregistrare video a atacului in care au fost ucisi, marti, trei…

3 ore ago

Gunoierii din Paris au intrat in greva. Ei cer un „bonus olimpic” si o crestere salariala

Aproximativ 400 de angajati de la salubrizare din Paris au intrat marti in greva, cerand…

6 ore ago

Bucurestean ucis in strada de doi indivizi, acestia l-au lovit cu batele. Medicii au incercat in zadar sa il resusciteze – Video

Trei indivizi s-au luat la bataie, pe Bulevardul Constructorilor din Bucuresti, langa Parcul Crangasi, starnind…

6 ore ago

Opt ceasuri ale lui Michael Schumacher s-au vandut la licitatie cu 4 milioane de franci elvetieni

Ceasuri apartinand lui Michael Schumacher, septuplu campion mondial de Formula 1, s-au vandut, marti, cu…

6 ore ago

Incendiu in Muntii Rodnei. Ard sase hectare de teren

Un incendiu a izbucnit, marti seara, in Muntii Rodnei, in apropiere de varful Toroioaga, informeaza…

6 ore ago