Ministrul Justitiei din Olanda, amendat pentru ca nu a respectat distantarea sociala: „Si-a pierdut orice urma de credibilitate”

externe

Parchetul olandez a informat vineri ca i-a aplicat o amenda ministrului justitiei, Ferdinand Grapperhaus, care, cu ocazia casatoriei sale in luna august, a incalcat masura de distantare sociala impusa contra raspandirii noului coronavirus, transmite AFP, citata de Agerpres.

‘Ministerul Public i-a aplicat o amenda de 390 de euro ministrului Grapperhaus pentru ca acesta a incalcat regulile impotriva coronavirusului cu ocazia casatoriei sale, la 22 august’, a comunicat institutia.

Ferdinand Grapperhaus a facut obiectul a numeroase critici dupa publicarea in presa a unor fotografii de la casatoria sa, unde apare alaturi de zeci de invitati, fara a respecta distantarea sociala.

Mai multi deputati si politicieni ai partidelor din coalitia de guvernare au fost de parere ca ministrul justitiei si-a pierdut orice credibilitate prin incalcarea unor masuri a caror necesitate a repetat-o neincetat.

Criticile numeroase l-au determinat pe Grapperhaus sa-si exprime, vizibil emotionat, regretele, cu prilejul unei dezbateri in camera inferioara a parlamentului.

Amenda dictata pentru ‘incalcare vizibila’ a distantarii sociale trebuie sa serveasca ‘credibilitatii’ aplicarii masurilor pentru care Grapperhaus este ‘figura emblematica’, a explicat parchetul.

De la debutul epidemiei, guvernul olandez insista pe regula de pastrare a unei distante de 1,5 metri intre cetateni.

Olanda, unde numarul de noi infectari este in crestere, a raportat pana acum un total de 84.778 de cazuri, dintre care 6.258 de decese.

Mai mult despre:

Comentarii: