Ministrul Justitiei, mesaj dur in prezenta ambasadorului SUA: „Dragnea, Iordache, Carmen Dan i-au ajutat pe interlopi sa isi faca de cap”

politica

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a avut vineri un discurs dur la adresa liderilor PSD, dupa o intalnire cu ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, si alti oficiali romani in legatura cu traficul de persoane.

„Lucrurile trebuie spuse pe nume. Traficul de persoane si crima organizata au ajuns la un nivel intolerabil in tara noastra. Anul trecut, traficul de persoane s-a intensificat. Acest lucru s-a datorat si datorita unei impunitati pe care crima organizata a simtit-o, a speculat-o, a valorificat-o in timpul fostului Guvern PSD.

Carmen Dan la Ministerul de Interne, Liviu Dragnea la Camera Deputatilor, Florin Iordache la Ministerul Justitiei nu au luat masuri la timp, au distrus legislatia, au paralizat actiunea parchetelor, au descurajat politia, au transmis un mesaj clar interlopilor ca isi pot face de cap.

Voit sau involuntar, e mai putin important pentru cetateni, cert este ca rezultatul este acelasi, se vede clar in raportul Departamentului de stat SUA, este o analiza obiectiva, independenta, facuta de alt Guvern.

Intentia noastra este sa facem uitat acest fenomen urat, traficul de persoane. Vom actiona atat pe zona de combatere. Ne vom concentra atentia si pe partea de preventie. E important sa incepem educatia in scoli, sa explicam copiilor, adolescentilor pericolele care ii pandesc si sa semnaleze ori de cate ori acesti nemernici ii abordeaza.

Trebuie actionat si pentru protectia victimelor. Si aceasta parte a fost neglijata. Actiunea noastra va fi transnationala, gratie parteneriatului nostru. Vor fi urmariti oriunde in lume. Sunt convins ca in aceasta lupta vom avea de partea noastra cetatenii”, a spus Predoiu.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Adrian Zuckerman, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si procurorul general, Gabriela Scutea au discutat vineri despre crima organizata si traficul de persoane.

Citeste si: „Fostul guvern i-a ajutat pe infractori”. Nou mesaj dur al ambasadorului SUA la adresa PSD si a Parlamentului

Mai mult despre:

Comentarii: