„Ministrul Justitiei sa dea explicatii publice”. Opozitia crede ca Toader vrea sa puna la DNA personaje precum Nicolicea sau Serban Nicolae

politica

Decizia ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de a refuza desemnarea unui candidat pentru functia de procuror-sef al DNA arata abordarea politica in acest proces, in slujba PSD-ALDE, de sfidare a sistemului judiciar, spun reprezentantii PNL. Ei afirma ca este inadmissibil ca dintre cei patru candidati pentru acest post Tudorel Toader sa decida sa nu faca nicio nominalizare si ii cer ministrului sa dea explicatii publice si sa prezinte criteriile care au stat la baza deciziei de respingere.

„Decizia ministrului Justitiei, Tudorel Toader, de a refuza desemnarea unui candidat pentru pozitia de procuror-sef al DNA, arata abordarea politica in acest proces, in slujba PSD-ALDE, de sfidare a sistemului judiciar. Este inadmisibil ca dintre cei patru candidati care si-au manifestat dorinta de a ocupa aceasta pozitie Tudorel Toader sa decida sa nu faca nicio nominalizare. Ii solicitam ministrului Justitiei sa dea explicatii publice si sa prezinte criteriile care au stat la baza deciziei de respingere a tuturor candidatilor. Este greu de inteles cum niciunul dintre candidati nu a intrunit conditiile pentru a fi desemnat pentru sefia Directiei Nationale Anticoruptie”, arata PNL intr-un comunicat de presa.

PNL reaminteste ca a cerut ca propunerile cu toti candidatii care indeplinesc criteriile legale sa fie inaintate CSM pentru evaluare, iar atributul de selectie sa apartina organismului care este garantul independentei justitiei, conform Constitutiei, considerand ca rolul ministrului Justitiei trebuia sa fie acela de a propune presedintelui pentru numirea in functie acel candidat care ar fi obtinut avizul favorabil al CSM. Liberalii spun ca propunerea lor este in acord cu solicitarile Comisiei Europene, prin raportul MCV, cu principiile constitutionale si cu Legea privind statul judecatorilor si procurorilor.

„Ne intrebam daca nu cumva Tudorel Toader asteapta candidatura unuia dintre cavalerii apocalipsei justitiei din Romania, in persoana lui Eugen Nicolicea, Serban Nicolae sau Florin Iordache, si aplicarea principiului sovietic potrivit caruia ‘reluam procedura pana iese cum vrem noi'”, adauga PNL.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: