Ministrul Mediului a dat-o afara pe sora Gabrielei Firea. Inca o explicatie pentru scandalul declansat de primarita

news

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a determinat-o joi pe sefa Garzii de Mediu, Gabriela Dorojan, sa demisioneze. Impreuna cu aceasta va trebui sa plece si directorul ei de cabinet, Angelica Cobzaru, care este nimeni alta decat sora Gabrielei Firea, primarul Capitalei.

In mandatul Gabrielei Firea, Garda de Mediu nu a aplicat nicio amenda Primariei Bucuresti pentru depasirile privind calitatea mediului, anunta surse guvernamentale citate de hotnews.ro.

Atat sefa Garzii de Mediu, cat si sora primarului, au fost numite pe functiile actuale in 2018, ambele lucrand inainte la Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov. Gabriela Dorojan era director executiv la Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov, iar sora lui Firea, Angelica Cobzaru, era consilier principal.

Ambele vor parasi functiile actuale dupa ce va fi publicata in Monitorul Oficial decizia de incetare a mandatului sefei Garzii de Mediu, Gabriela Dorojan. Sefa de cabinet, adica sora Gabrielei Firea, pleaca odata cu demnitarul.

Angelica Cobzaru a ocupat functia de consilier principal la agentia de mediu Ilfov in perioada 2014-2018. In 2013 a fost consilier juridic la primaria Voluntari, acolo unde primar este Florentin Pandele, sotul Gabrielei Firea.

Gabriela Firea a lansat recent atacuri violente la adresa ministrului Mediului, Costel Alexe, pe care l-a numit „ministrul otrava”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: