Ministrul Mediului anunta masuri dure impotriva celor care importa deseuri in Romania: „Nu vom actiona cu jumatati de masura”

news

Ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe, a declarat vineri, la Zarnesti, ca se vor amplifica, in perioada urmatoare, controalele efectuate de Garda de Mediu pentru a se evita patrunderea deseurilor din alte tari in Romania.

„Sunt convins ca, in perioada urmatoare, controalele la nivel national realizate de Garda de Mediu vor fi mult mai ample si vor urmari foarte bine acest fenomen. Am declarat inca de la preluarea mandatului, a fost si acel caz prezentat de mass-media saptamana trecuta, mi-am asumat ca, in ce priveste problematica de mediu, nu vom actiona cu jumatati de masura si sunt foarte hotarat ca, impreuna cu ai mei colegi din institutiile din subordinea ministerului, toata lumea sa respecte legea”, a afirmat Alexe, raspunzand unei intrebari.

Cu acelasi prilej, el a reiterat necesitatea intaririi rolului institutiilor de control din subordinea ministerului.

„Autoritatea de mediu, in speta ministerul, nu poate face altceva – si o face din ce in ce mai bine de cand conducem acest minister – sa verifice, prin controale, daca reglementarile de mediu sunt respectate de administratiile publice locale sau operatorii privati. Astazi, cadrul legislativ poate fi perfectibil. Ne dorim foarte mult sa intarim rolul organelor de control pe care le avem – APM, Garda de Mediu, Garda Forestiera sau orice alta entitate din subordinea Mediului si speram ca, in viitorul apropiat, sa reusim sa asiguram finantare, sprijin logistic si mai mult personal, ca sa nu mai avem aceste probleme, ca ele sa aiba o rezolvare asa cum ne dorim ca stat si, evident, o asteapta cetatenii”, a spus ministrul interimar, citat de Agerpres.

In ce priveste cazul din Constanta, unde, printre articole second hand au fost ascunse si deseuri, Costel Alexe a punctat ca, in momentul de fata, exista o ancheta in desfasurare si, in momentul finalizarii, rezultatele vor fi comunicate public.

Mai mult despre:


Comentarii: