Ministrul Mediului i-a lasat pe PSD-isti fara aer. Judetele in care s-a furat cel mai mult din paduri sunt cele conduse de PSD. Raport al Garzii Forestiere

politica

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a prezentat, luni, in cadrul audierii din Parlament, un raport al Garzii Forestiere din care rezulta ca „cele mai mai hotii” din paduri au avut loc in judetele Maramures si Bistrita Nasaud. Acestea sunt conduse de pesedistii Gabriel Zetea si Radu Moldovan.

„Unde se taie cel mai mult in tara asta. Uitati ce date au reiesit din rapoartele Garzilor Forestiere. Cele mai mai hotii descoperite in ultimii doi ani sunt in Maramures, de aici au disparut 110.000 de metri cubi de lemne, Bistrita Nasaud, peste 30.000 de metri cubi furati, Sibiu, cu peste 20.000 de metri cubi. Se taie mult si in Cluj, Caras Severin si Neamt.

Dupa Doina Pana, care a fost un ministru bun, ministerul a fost condus de cel mai slab ministru pe care l-a avut Romania in domneiul silviculturii, domnul Denes. In ultimul an al mandatului sau, in judetul Bistrita Nasaud, taierile ilegale au crescut cu 24%, nu o spun eu, o spun garzile forestiere. In judetul ministrului Apelor si Padurilor”, a declarat Costel Alexe in cadrul audierilor.

„Comisia Europeana in acesti trei ani si-a pierdut efectiv rabdarea in raport cu autoritatile de la Bucuresti. S-ar putea ca dupa alegerile anticipate sau alegeri la termen sa ne regasim cu totii la aceeasi masa si va trebui, indiferent de cine va forma Guvernul, sa fim mai credibili si sa facem pasi importanti in a rezolva aceste probleme, pentru ca nu sunt nici problemele lui Costel Alexe si nici ale oricaruia dintre dumneavoastra. Sunt probleme cu care se confrunta Romania”, a mai spus Alexe.

Ioan Denes a lucrat ca electrician la CFR, apoi a fost profesor la un centru de plasament si a condus doua societati comerciale. El a intrat in politica in 2000, cand a devenit consilier local in Beclean. Apoi a fost consilier judetean in Bistrita Nasaud si, in 2012, a intrat in Parlamentul Romaniei. Judetul Bistrita Nasaud este condus de Radu Moldovan (PSD).

Mai mult despre: , ,

Comentarii: