Ministrul Mediului l-a pus la punct taios pe barbatul Oanei Stancu: „Idolul dvs., Gabriela Firea, nu a indicat care este solutia de eliminare a deseurilor din Bucuresti”

politica

Capitala se confrunta cu reale probleme de poluare, pentru ca primariile de sector si primaria generala nu fac o salubrizare eficienta asa cum au trecut in Planurile integrate de calitate a aerului, iar primarul Gabriela Firea nu a indicat solutia de eliminare a deseurilor din Bucuresti, a declarat, marti, ministrul propus al Mediului, Apelor si Padurilor, Costel Alexe, in timpul audierilor din comisiile parlamentare de specialitate reunite.

„In 2012, cand am intrat in Parlamentul Romaniei, domnul Zamfir (senatorul PSD, Daniel Zamfir – n. r.) chiar parea un politician care promitea mult. Sper din tot sufletul sa nu se priceapa domnul Zamfir si la economie asa cum se pricepe la mediu. In momentul, de fata, daca intram pe orice aplicatie care monitorizeaza calitatea aerului din Bucuresti, vedem ca avem poluare dincolo de episodul nefavorabil de duminica seara.

Daca masurile din Planul integrat de calitate a aerului din Bucuresti si toate celelalte orase din tara ar fi implementat de catre cei care vremelnic ocupa functiile de primari, aerul va fi mai respirabil. Pentru Capitala suntem in procedura de infringement unde mai asteptam doar verdictul Curtii Europene de Justitie, unde speram ca Romania nu va primi penalitati, dar va trebui cu siguranta sa intre in normalitate cat se poate de repede.

Bucurestenii simt pe propria lor sanatate valorile ridicate din cauza traficului infernal din municipiul Bucuresti. Din cauza poluarii, avem reale probleme, pentru ca administratiile publice locale de sector care au politisti locali in departamentele de mediu nu-si fac treaba. Avem reale probleme, pentru ca primariile de sector si Primaria Generala a Capitalei nu fac o salubrizare eficienta asa cum au trecut in Planurile integrate de calitate a aerului. Idolul dvs., Gabriela Firea, nu a indicat care este solutia de eliminare a deseurilor din Bucuresti”, a mentionat Alexe.

La randul sau, senatorul social-democrat, Daniel Zamfir, a sustinut ca Primaria Capitalei nu poate controla nici Paza de coasta, nici pe comisarii Garzii de Mediu care se afla in subordinea Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor.

„Tot ceea ce veti spune dvs. aici va ramane asa, un proiect care nu va fi pus in aplicare. Partidul dvs. a anuntat ca nu va va vota… As vrea sa puneti capat cu totii din Guvern asaltului pe care il faceti de o buna bucata de vreme asupra Primariei Capitalei. In ceasul al 12-lea confirmati ca Primaria Capitalei nu are niciun fel de atributie in a gestiona acest lucru. Sunteti mahnit si dezamagit de faptul ca comisarii Garzii de Mediu nu-si fac treaba, ca prin Portul Constanta intra deseuri periculoase si nu ar trebui sa intre.

Pana la urma, Primaria Capitalei nu poate controla nici Paza de coasta, nici comisarii Garzii de Mediu, care sunt in subordinea dvs. Folositi functia de ministru pentru ceea ce vreti sa faceti si nu va transformati in ultrasi. Vreau doar sa constatati cu totii cine se face vinovat de poluarea de duminica seara si nu numai. Domnul ministru este foarte ingrijorat de poluarea din Bucuresti.

N-ati fost ingrijorat de poluarea din Iasi, ca sunteti din Iasi. Iasiul este pe primul loc la nivel de poluare… Nu sunteti ingrijorat, de asemenea, de poluarea din Cluj, care este al doilea oras ca grad de poluare. Iata ca astazi, in Bucuresti, poluarea este pe verde, adica la cotele normale. Asadar, opriti-va cu manipularea ca din cauza gestionarii primarului general avem poluare in Bucuresti! Datele arata ca nu este asa. Nu mai dati vina pe primarul general. Vreau sa va aduc aminte ca viata politica i-a pus pe aroganti tot timpul la locul lor”, a spus Zamfir, citat de Agerpres.

Comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului dezbat, marti, renominalizarea lui Costel Alexe pentru functia de ministru al Mediului, Apelor si Padurilor, in Guvernul condus de Florin Citu.

Marti, miercuri si joi, ministrii propusi pentru a face parte din noul Guvern, condus de Florin Citu, sunt audiati in comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

Potrivit Regulamentului sedintelor comune ale Parlamentului, fiecare candidat pentru functia de ministru este audiat in sedinta comuna de comisiile permanente ale celor doua Camere al caror obiect de activitate corespunde sferei de competenta a viitorului ministru.

In urma audierii, comisiile vor intocmi un aviz comun consultativ, motivat.

Mai mult despre: ,


Comentarii: