Ministrul Mediului merge pe Insula Belina. Anunta ca vor fi anulate toate contractele incheiate de apropiatii lui Dragnea

politica

Ministrul Mediului, apelor si padurilor, Costel Alexe, viziteaza luni Insula Belina, reintrata in domeniul public, la sapte ani dupa ce a fost scoasa din proprietatea statului, trecuta in proprietatea Consiliului Judetean Teleorman si data in administrare firmei Tel Drum, apropiatda de Liviu Dragnea. In prezent, domeniul unde isi petreceau timpul liber lideri ai PSD se afla in administrarea Apelor Romane.

Ministrul Costel Alexe si directorul general al Administratiei Nationale Apele Romane (ANAR), Ervin Molnar, vor vizita luni, incepand cu ora 12:00, insula Belina, suprafata care a reintrat, recent, in domeniul public al statului si in administrarea ANAR, anunta Ministerul Mediului intr-un comunicat dat publicitatii duminica, citat de news.ro.

Vizita ministrului Mediului are loc la scurt timp dupa ce insula Belina, administrata in ultimii ani de firma Tel Drum, apropiata fostului lider al PSD Liviu Dragnea, a reintrat in proprietatea statului.

Anuntul privind reintrarea insulei Belina si a bratului Pavel in proprietatea statului a fot facut saptamana trecuta de catre premierul Ludovic Orban, in sedinta de Guvern.

”Oh, Belina! Am o veste buna sa va dau: dupa o lunga perioada in care Insula Belina si Bratul Pavel au ratacit prin mainile prietenilor din Teleorman ai PSD si ai lui Dragnea, azi insula Belina va reveni in administrarea statului. Se semneaza procesul verbal de preluare de catre Apele Romane a Insulei Belina si Bratului Pavel. Preluarea se va face fara contractele pe care le incheiase Consiliul Judetean cu Tel Drum. Preluarea va fi curata” a afirmat joi premierul Ludovic Orban.

Acesta a cerut sa se verifice tot ce s-a construit ilegal in Insula Belina, iar Ministerul Mediului sa decida, prin Hotarare de Guvern, modul de administrare a Insulei Belina.

”Asteptam HG cu celeritate, sa incheiem acest episod trist in care baronii rosii au incercat sa transforme in mosie proprie proprietati ale statului roman”, a mai declarat premierul.

Conform unor imagini difuzate de Digi 24, pe insula din judetul Telorman au fost ridicate mai multe constructii, intre cate un doua imobile care par a avea destinatia de spatii de cazare, un foisor, pontoane, dar si o suprafata betonata de mari dimensiuni, care ar fost folosita pe post heliport si care a fost amenajata in mijlocul unui teren viran.

Accesul catre imobilele si pontoanele amenajate pe insula Belina este ingradit de garduri si porti ferecate cu lacate.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat la Digi24 ca va trebui adresata Oficiului de Cadastru Teleorman solicitarea de inregistrare si respectiv a dreptului de administrare pentru Agentia Nationala Apele Romane.

”De asemenea, va fi necesar sa promovam o cerere de radiere a tuturor mentiunilor privind contractele de inchiriere inaintate de CJ Teleorman pentru Tel Drum si toti ceilalti apropiati ai lui Liviu Dragnea. In acest moment avem doar costuri pentru administrarea bunurilor, reparatii curente, intretinerea lucrarilor hidrotehnice si asigurarea integritatii constructiilor. In acest sens sunt necesare masuri pentru aplicarea planurilor integrate de management cantitativ si calitativ a resurselor de apa pentru ca asta ar fi trebuit sa insemne tot ceea ce este astazi complexul Belina. Totodata vor trebui depuse diligente pentru expertizarea constructiilor ilegale in vederea, fie a obtinerii autorizarii acestora sau a inlaturarii lor in cazul in care normele incidente nu permit autorizarea”, a afirmat Alexe.

Insula Belina si Bratul Pavel intrasera in 2013 in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, care le-a inchiriat , la doar cateva zile dupa ce a intrat in administrare, firmei TelDrum. Fostul vicepremier Sevil Shhaideh a fost trimisa in judecata in dosarul deschis de DNA pe aceasta tema.

In rechizitoriul intocmit, procurorii arata ca in anul 2013, ”prin actiunea concertata a unor persoane cu functii publice”, parti din Insula Belina si Bratul Pavel (cu suprafata de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate in albia minora a Dunarii, ”au trecut ilegal din proprietatea statului in proprietatea judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman, pentru ca, doar la cateva zile, sa fie inchiriate tot ilegal unei firme private”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: