Ministrul Muncii anunta sporuri pentru functionarii care recalculeaza pensiile: Imi doresc ca acest proces sa fie parcurs cu atentie si respect

news

Recalcularea pensiilor din Romania este un proces care trebuie parcurs cu atentie si respect fata de beneficiari, dar si fara intarzieri, iar pentru continuarea accelerata a acestei activitati in perioada urmatoare se lucreaza la acordarea unor stimulente pentru cei care si-au dublat activitatea, sustine ministrul Muncii, Raluca Turcan.

„Ne-am asumat evaluarea tuturor dosarelor de pensii din Romania si facem acest lucru in paralel cu procesarea dosarelor actuale ale romanilor care se pensioneaza. Este un proces complex, dar absolut necesar, unul in care sunt deja implicate resurse considerabile.

Calendarul nostru tine cont atat de numarul de dosare ramase de evaluat, cat si de gradul de complexitate al acestora – am evaluat deja peste 230.000 de dosare, dar vor urma dosare de mare complexitate, cu elemente diferite de contributivitate.

Ca initiator al recalcularii pensiilor din Romania imi doresc ca acest proces sa fie parcurs cu atentie si respect fata de beneficiari, dar si fara intarzieri si din aceste motive voi continua sa ma aflu cat de des posibil intre colegii din teritoriu, intre cei care inteleg si contribuie la acest efort”, a scris, sambata, ministrul Muncii pe pagina sa de Facebook.

Ea a subliniat ca determinarea colegilor din casele de pensii din Romania de a mentine ritmul evaluarii dosarelor este o dovada de implicare in cele mai multe locuri din tara.

” Toti cei implicati stiu deja ca lucram la o serie de masuri care sa permita continuarea accelerata a acestei activitati in perioada urmatoare prin suplimentarea de personal (pe perioada determinata) si stimulente pentru cei care si-au dublat practic activitatea. Am comunicat astazi colegilor din Casa de Pensii Sibiu intentia noastra de a finaliza actul normativ referitor la recrutarea de personal si acordarea de stimulente in cel mai scurt timp posibil.

In felul acesta pregatim cadrul legal pentru absorbtia banilor din PNRR pentru reforma sistemului de pensii, reforma care pe langa recalculare, digitalizare si dotare cu echipamente cuprinde si aceasta componenta de sprijin pentru structurile actuale implicate in acest proces fara precedent. Urmeaza sa avem consultari cu institutii partenere precum Ministerul Finantelor, astfel incat sa prezentam o varianta care sa respecte toate rigorile”, a subliniat ea, citata de Agerpres.

Comentarii: