Ministrul Nicolae Ciuca va primi cea mai mare mare medalie americana civila, „Medalia pentru Merit”. Anuntul ambasadorului SUA

politica

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii in Romania, Adrian Zuckerman, a declarat, vineri, la Calafat, ca pe 15 decembrie, ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, va primi cea mai mare medalie americana civila – „Medalia pentru Merit” (Medal of Merit) – pentru activitatea desfasurata ca sef al Apararii.

„Pe 15 decembrie, ii dam ministrului Ciuca cea mai mare mare medalie americana civila, ‘The Medal of Merit’, pentru ceea ce a facut cand a fost seful Apararii. Suntem foarte mandri de el si Romania trebuie sa fie foarte mandra de el”, a spus Adrian Zuckerman la Calafat, unde s-a intalnit cu primarul Dorel Mituletu si a vizitat Portul Calafat.

Ambasadorul SUA la Bucuresti a subliniat ca Romania este o tara importanta pentru strategia SUA, Europei, NATO, iar impreuna cu Polonia formeaza flancul de Est, „care protejeaza Europa”.

„Strategic, pentru America, este unul din cei mai buni prieteni, nu numai militar, dar si economic. Ati vazut proiectul de la Cernavoda, un proiect de 8 miliarde de dolari, pentru care noi suntem pregatiti sa finantam 7 miliarde de dolari prin EXIM (n.red.: Banca de Export-Import a SUA). Unul din lucrurile pe care il vom discuta luni si marti este autostrada si calea ferata de la Constanta prin Bucuresti, care va uni Constanta cu Gdansk (Polonia), care e foarte importanta pentru dezvoltare, nu numai pentru aceasta regiune, ci pentru toata Romania. Vor fi ramuri din aceasta autostrada si vor fi legate orase ca Iasi, Timisoara si altele, ca Romania sa poata fi, pana la urma, un lider in Europa, unde ar fi trebuit sa fie de multi ani si nu a fost acolo. Impingem dezvoltarea economica care este la fel de importanta, daca nu mai importanta decat dezvoltarea de aparare militara”, a mai afirmat ambasadorul SUA, citat de Agerpres.

La vizita ambasadorului Adrian Zuckerman la Calafat au fost prezenti si ministrul Apararii – Nicolae Ciuca, ministrul Economiei – Virgil Popescu, presedintele PNL Dolj – Stefan Stoica, senatorul Mario Ovidiu Oprea, deputatul Nicolae Giugea. Ambasadorul Zuckerman va mai avea vineri, la Craiova, o intalnire cu oameni de afaceri din judetul Dolj.

Mai mult despre: ,

Comentarii: