Ministrul Lia Olguta Vasilescu, de necontrolat: „Iohannis este iresponsabil, suntem intr-o situatie catastrofala”. Incearca sa sperie iar pensionarii

news

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat marti ca va decide peste cateva zile daca promulga sau nu Legea bugetului, iar ministul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, trage un semnal de alarma cu privire la efectele „catastrofale” ale acestei amanari si il acuza pe seful statului ca „pune frane Guvernului”.

Lia Olguta Vasilescu a declarat la Romania TV ca din cauza blocarii bugetului de stat toate bugetele locale sunt, de asemenea, blocate.

„Este o situatie catastrofala pentru anumite persoane. De la bugetul national se blocheaza toate bugetele locale, nu se pot aproba bugete de Consilii Judetene, bugetele oraselor si comunelor, pana nu se aproba bugetele judetene. Acum am primit o informare, la Casa de Pensii este o societate hoteliera unde in fiecare an se trateaza varstnicii. In aceste luni ar fi trebuit sa avem deja pensionari la tratament si acum, pentru ca nu avem buget si trebuie facute licitatii o se intinda pana in august. E clar ce incearca Iohannis: sa ni-l trimita la ora 8 seara. Acum e acelasi blocaj, sa mai asteptam 5-10 zile, habar n-am cat mai are in cap sa ne lase sa asteptam. Situatia e tensionata, avem nevoie de buget aprobat cat mai repede”, a declarat ministrul Muncii la Romania TV.

„Este o situatie catastrofala, noi ar trebui sa functionam pe bugetul de anul trecut. Afecteaza toti romanii pentru ca asa vrea Klaus Iohannis sa functioneze statul roman. In loc sa fie mediator, pune frane Guvernului Romaniei. E o situatie care poate sa duca la cresterea euro, la foarte multe lucruri despre care as prefera sa nici nu vorbesc. Nu am crezut ca e atat de iresponsabil sa blocheze bugetul. Fara acest buget nu se poate creste punctul de pensie, nici sa se scada celelalte impozite, nici sa creasca pensiile minime. Anul acesta va fi o crestere a pensiilor de 20%”, a explicat Lia Olguta Vasilescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: