Ministrul penalilor, Tudorel Toader, incaseaza o lovitura dura si din partea procurorilor DIICOT. Mesaj taios al celor care lupta cu crima organizata

news

Conducerea DIICOT este revoltata ca in noul pachet de legi privid justitia nu se regasesc si propunerile pe care magistratii le-au inaintat Ministerului Justitiei in urma unor rezolutii votate in adunarile generale ale breslei. Procurorii DIICOT au tinut sa mentioneze si faptul ca Tudorel Toader nu a facut publice in detaliu modificarile pe care intentioneaza sa le promoveze.

”Dupa consultarea, de catre conducerea DIICOT, a intregului colectiv de procurori referitor la modificarile legislative de substanta anuntate astazi de catre ministerul justitiei, Biroul de presa al DIICOT este imputernicit sa comunice urmatoarele:

Procurorii DIICOT au analizat cu atentie modificarile anuntate de catre ministrul justitiei in cursul acestei zile, tinand cont de faptul ca, de mai multe ori in cursul ultimilor trei ani, s-au solicitat magistratilor, judecatori sau procurori, puncte de vedere referitoare la modul in care trebuie concepute legile de organizare si functionare a justitiei; aceste puncte de vedere, votate in adunarile generale ale magistratilor, nu se regasesc in noul proiect, asa cum a fost prezentat.

Deocamdata, in discutii s-a remarcat ca respectivul proiect nu s-a aflat in dezbatere publica, nu a fost publicat pe site-ul MJ si, din pacate, nu reprezinta rezultatul consultarilor anterioare. Referitor la acest aspect, procurorii structurii de crima organizata doresc existenta unei dezbateri reale si a unui dialog permanent intre institutiile mentionate mai sus astfel incat produsul legislativ rezultat sa satisfaca exigentele strategiei nationale de dezvoltare a sistemului judiciar asumata de statul roman.

Fara a intra in fondul proiectelor de modificare a legilor justitiei, in lipsa unui proiect de modificare a legilor justitiei si a unei note de fundamentare scrise, procurorii DIICOT vor putea prezenta un punct de vedere unitar si integrat dupa comunicarea acestora.

In acest sens, procurorii din structura centrala si teritoriala a DIICOT considera necesara convocarea Adunarii generale a procurorilor, care sa adopte o rezolutie unitara”, se arata intr-un comunicat de presa al DIICOT.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: