Ministrul PSD al Sanatatii confirma dezvaluirile lui Vlad Voiculescu. Tehnocratul a fost asasinat mediatic in campanie de mass-media pro-PSD

news

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog a declarat joi ca va da drumul programului de transplant pulmonar dupa ce va fi sigur ca nu exista nicio problema de siguranta. Bodog a confirmat astfel ce spunea fostul ministru, Vlad Voiculescu, atacat indelung in campania electorala pe acest subiect in mass-media pro-PSD, subiectul disparand din prim-plan dupa alegerile din decembrie.

„In situatia in care vom fi convinsi de faptul ca intr-un centru din Romania se poate face transplant in conditii de siguranta pentru pacient, nu am absolut nicio problema sa deschid programul pentru acel spital”, a spus Bodog, potrivit Agerpres.

Voiculescu a anuntat pe pe 17 noiembrie anul trecut ca a fost finalizat controlul la Agentia Nationala de Transplant, iar corpul de control al ministerului va elabora un raport in sapte zile, dar ca exista suspiciuni serioase ca Spitalul Clinic Sfanta Maria a fost acreditat pentru transplant de plaman sub presiune politica, iar atacurile din partea unei parti a esichierului politic sunt un indiciu al acestui tip de presiune, aminteste Hotnews.

Managerul Spitalului „Sf. Maria”, Narcis Copca, a depus o plangere penala impotriva ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, pentru „abuz in serviciu”.

Inspectia Sanitara de Stat a efectuat un controlul la Spitalul Sf. Maria ce arata ca, desi laboratul de analize exista in structura organizatorica, acesta nu exista de fapt. In plus punctele pentru igiena mainilor sunt insuficiente, sunt folosite pentru toate activitatile aceleasi ascensoare, pacientii fiind dusi cu aceleasi lifturi care duc si rufele murdare. Nu exista nicio statie centrala de sterilizare, iar la momentul controlului, din structura spitalului lipsea medicul infectionist, mai arata sursa citata.

Pe 3 decembrie, managerul Spitalului Sfanta Maria, Narcis Copca, le-a transmis expertilor straini care ar urma sa faca verificari impreuna cu Corpul de control al Ministerului Sanatatii sa nu vina la unitatea sanitara in 8 decembrie, pentru ca unitatea sanitara este deja acreditata.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: