Ministrul PSD Romascanu da ordine DNA-ului: „Am solicitat DNA Ploiesti derularea cu maxima celeritate a anchetei de la Buzau”

politica

Ministrul Culturii, Lucian Romascanu, a cerut marti DNA-ului sa ancheteze cu „celeritate” un caz suspect de utilizare cu incalcarea legilor a unor fonduri europene de catre Primaria Buzau, care este condusa de un apropiat al lui Marcel Ciolacu, Constantin Toma.

„Azi am sustinut, alaturi de primarul Constantin Toma si de deputatul Romeo Daniel Lungu, o conferinta de presa a PSD Buzau cu doua teme principale:

– situatia fondurilor europene pentru investitiile pe mobilitate urbana. Primarul a explicat inexistenta niciunei probleme reale. Am solicitat DNA Ploiesti derularea cu maxima celeritate a anchetei si elaborarea unei concluzii pentru a nu risca blocarea orasului”, a anuntat Romascanu pe Facebook.

La o saptamana dupa ce Autoritatea de Management a Programului Operational Regional (AMPOR) din cadrul Ministerului Dezvoltarii a instiintat Primaria Buzau ca au fost suspendate platile pe un proiect cu fonduri europene ce vizeaza reabilitarea celor mai importante strazi din municipiul Buzau, Directia Nationala Anticoruptie confirma ca are in lucru dosarul cu aceasta cauza. Reprezentantii DNA au precizat faptul ca dosarul penal a fost deschis la DNA-Serviciul teritorial Ploiesti, iar urmarirea penala se desfasoara doar cu privire la fapta („in rem”).

„Exista in lucru un dosar penal la Serviciul teritorial Ploiesti, in care urmarirea penala se desfasoara doar cu privire la fapta („in rem”). Aceasta etapa nu are caracterul formularii unor acuzatii impotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificatia instituirii cadrului procesual in care se pot strange probe pentru a se stabili caracterul penal sau nepenal al anumitei/anumitor fapte. Dosarul a fost inregistrat la DNA pe data de 10.02.2022 ca urmare a declinarii competentei de solutionare de catre alta unitate de parchet”, transmite Biroul de presa al DNA.

DNA – Serviciul Teritorial Ploiesti a cerut si primele documente Primariei Buzau astfel ca la inceputul acestei saptamani primarul municipiului Buzau , Constantin Toma, a anuntat ca au fost trimise peste o mie de pagini din documentele ce au fost intocmite pentru realizarea acestui proiect de reabilitare a celor trei strazi pe care se fac lucrari cu fonduri europene.

„Ni s-au cerut oficial, dar nu s-au putut face toate intr-o zi. Joia trecuta ni s-au cerut aceste documente, de atunci si pana luni dimineata s-au facut copii, s-au semnat, sa fie conforme cu originalele. Luni le-am predat la DNA Ploiesti 1071 de documente in copie, cu planse cu tot, fiind documentatia pentru atribuirea si punerea in opera a acestui proiect. Asteptam sa se faca lumina si in urma analizei acestor documente si raspunsul la alte intrebari care cu siguranta se vor pune, sunt convins ca nu vor gasi nimic si vor constata caracterul nepenal al acestei interventii nefericite”, a declarat primarul municipiului Buzau, Constantin Toma.

Comentarii: