Ministrul rus al Apararii, Soigu, i-a inmanat lui Kim Jong-Un o misterioasa scrisoare, din partea lui Putin

externe

Soigu, Kim Jong Un, vizita, Coreea de Nord, scrisoare, Putin, amenintare nucleara

Presedintele rus Vladimir Putin incearca cu orice pret sa consolideze legaturile cu alti aliati, dupa o racire considerabila a relatiilor cu omologul sau turc Recep Tayyip Erdogan. Aceasta teza este confirmata si de ultima sa miscare – decizia de a trimite o scrisoare cu un continut misterios presedintelui nord-coreean Kim Jong-Un, prin intermediul primului om al apararii ruse – ministrul Serghei Soigu, care a sosit recent in Coreea de Nord cu o misiune clara.

Shoigu a avut o intrevedere cu presedintele Coreei de Nord, Kim Jong-Un, si, dupa cum a relatat presa, cei doi au manifestat o atitudine cordiala pe tot parcursul intalnirii.

„In timpul discutiilor, ei au reamintit istoria profunda a prieteniei dintre cele doua tari si au discutat chestiuni de interes comun in domeniul apararii si securitatii nationale”, a relatat postul de radio nord-coreean Vocea  Coreei.

Acelasi post de radio a relatat ca Soigu i-a inmanat lui Kim o scrisoare din partea presedintelui rus.

La finalul vizitei, Shoigu a numit armata nord-coreeana „cea mai puternica din lume” si si-a exprimat recunostinta fata de liderul nord-coreean pentru ca a dat dovada de ospitalitate si mare atentie fata de delegatie, in ciuda programului sau incarcat. Kim Jong Un a vorbit despre chestiuni de „interes comun” legate de lupta impotriva „violentei si arbitrariului imperialistilor”, lupta pentru suveranitatea si interesele celor doua tari, justitia si pacea internationala, relateaza mass-media din Coreea de Nord.

Trebuie reamintit ca Coreea de Nord a sprijinit Moscova dupa atacul asupra Ucrainei, inclusiv prin recunoasterea partilor anexate ale Ucrainei, ceea ce majoritatea membrilor ONU au calificat drept o miscare ilegala.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: