Ministrul Sanatatii a semnat contractele de finantare pentru infrastructura spitaliceasca noua prin PNRR

news

Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate, sinecura, PSD, PNRR, ratare, finantare, Alexandru Rafila

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a semnat, joi, contractele de finantare prin Planul National de Redresare si Rezilienta pentru infrastructura spitaliceasca noua, scrie Agerpres.

Au fost semnate contracte de finantare pentru mai multe spitale militare – Spitalul Militar de Urgenta „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu – pavilion politrauma, Spitalul Militar de Urgenta „Dr. Ion Jianu” Pitesti – pavilion politrauma, Spitalul Clinic de Urgenta Militar „Dr. Stefan Odobleja” Craiova – pavilion politrauma, Spitalul Militar de Urgenta „Regina Maria” Brasov – pavilion politrauma.

De asemenea, impreuna cu reprezentanti ai autoritatilor locale, s-au semnat contracte pentru Centrul de diagnostic si tratament al Tuberculozei Zerlendi, Bucuresti – spital nou, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Centrul de Psihiatrie pediatrica in incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, o policlinica municipala cu specializarea cardiologie si oncologie la Constanta, dar si pentru construirea unui corp nou – Departament sanatatea mamei si copilului – Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei” Constanta.

Evenimentul a avut loc in Amfiteatrul Ambulatoriului Clinic Integrat al Spitalului Universitar de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC).

„Este un moment important in drumul nostru inceput in anul 2022 de investitii accelerate in sistemul de sanatate din Romania. Echipa Ministerului Sanatatii a facut tot ce a putut astfel incat toate aceste proiecte sa fie finantabile si finantate la timp nu numai pentru asistenta medicala spitaliceasca, pentru toate tipurile de asistenta medicala. (…) Programul de investitii accelerate la Ministerul Sanatatii este prioritar”, a afirmat Rafila.

Ministrul Apararii Nationale, Angel Tilvar, a evidentiat ca increderea pacientilor in spitalele militare se afla la un nivel foarte ridicat.

„Datele statistice arata an de an ca increderea pacientilor romani in spitalele noastre este la un nivel foarte ridicat. (…) Documentele pe care am onoarea sa le semnez astazi alaturi de domnul Rafila, ministrul Sanatatii, ne permit finantarea de constructii noi cu aproape 400 de milioane de lei in cadrul Componentei 12 Sanatate aferente PNRR la patru spitale militare din tara”, a precizat Tilvar.

El a mentionat ca se va construi un pavilion nou de chirurgie post traumatica la Spitalul Militar de Urgenta „Dr. Ion Jianu” Pitesti, a carui valoare se ridica la aproximativ 111 milioane de lei, din care alocarea de la bugetul de stat este de aproape 4,7 milioane de lei.

„Se vor construi pavilioane politrauma noi la Spitalul Clinic de Urgenta Militar din Craiova unde valoarea investitiei se ridica 52 milioane de lei intre care 2,6 milioane fiind cofinantare de la bugetul de stat, la Spitalul Militar de Urgenta „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu avem o investitie de 97 milioane de lei din care cofinantare nationala este aproape 5 milioane de lei si la Spitalul Militar de Urgenta „Regina Maria” din Brasov unde vor fi alocate 135 de milioane de lei cu o finantare de 7,6 milioane de lei. Toate aceste investitii vor asigura servicii medicale la cele mai inalte standarde militarilor si civililor care activeaza in Ministerul Apararii Nationale, rezervistilor Armatei Romane, militarilor aliati (…), precum si foarte important pacientilor civili”, a spus ministrul.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: