Ministrul Sanatatii anunta cati pacienti cu COVID-19 vor putea fi internati in spitale. Peste 10 zile vom afla care va fi varful critic de imbolnaviri

news

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, a anuntat intr-un interviu pentru Digi24 ca numarul maxim de pacienti cu coronavirus care poate fi tratat in spitalele din Romania este 4.000.

Maxim 4.000 de pacienti cu coronavirus pot fi tratati in spitalele din Romania, a declarat ministrul pentru Digi24. Daca se va depasi acest prag, cazurile usoare vor fi tratate acasa.

„Strategia noastra este de a spitaliza toate cazurile, pentru a evita difuzia in cadrul populatiet a virusului”, a mentionat Costache.

„Principiul este sa fim cu un pas inaintea bolii si sa nu amestecam pacienti cu COVID-19 cu alti pacienti care au boli grave, cum s-a intamplat in alte state din Europa, care acum au ajuns la o explozie a deceselor”, a mai spus ministrul.

Ministrul Sanatatii a mai aratat ca peste cel mult 10 zile vom putea afla care va fi varful critic de imbolnaviri.

Presedintele Klaus Iohannis a cerut, joi, directiilor de sanatate publica sa-si faca treaba cu maxima seriozitate, iar spitalele sa fie pregatite in contextul epidemiei de coronavirus.

„Dati-mi voie sa spun ceva despre experti, despre medicii nostri, despre personalul sanitar, care s-a pregatit bine, care este pregatit sa faca fata acestei epidemii. Si aici un cuvant special pentru cei din directiile de sanatate publica. Va rog sa va faceti treaba cu maxima seriozitate, cu maxima celeritate! Iar celor din spitale le spun: pregatiti-va cu totii! Este foarte important ca toate spitalele sa fie pregatite pentru pacienti, chiar daca, din fericire, astazi, cand vorbim, inca nu avem foarte multi pacienti. Insa, daca ne uitam in jur, putem sa ne dam seama de situatia complicata in care se afla altii, si va spun: eu si Guvernul, si cred ca si dumneavoastra, dorim sa prevenim cu orice pret extinderea rapida a bolii. Nu dorim sa ajungem intr-o situatie de criza profunda. Ea trebuie prevenita! Trebuie sa prevenim raspandirea acestei boli. Trebuie sa incetinim raspandirea acestei boli!”, a spus Iohannis, la videoconferinta cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, prefectii si sefii institutiilor publice deconcentrate pe tema gestionarii epidemiei COVID-19.

El a multumit medicilor si personalului medical pentru munca depusa.

„Insa depinde si de autoritati. Autoritatile sunt pregatite, autoritatile centrale si sunt convins ca dupa aceasta intalnire si autoritatile din plan local, din judete, dar si noi, fiecare, fiecare roman trebuie sa isi joace rolul lui corect in aceste masuri pe care le-am dispus prin decretarea starii de urgenta”, a aratat Iohannis.

Mai mult despre: ,


Comentarii: