Ministrul Sanatatii din Italia: „Varsta medie a celor decedati de coronavirus este de 81,4 ani”

externe

Ministrul Sanatatii din Italia a anuntat ca varsta medie a celor decedati in urma infectarii cu coronavirus este de 81,4 ani, scrie BBC. Premierul italian a anuntat, luni seara, ca intreaga tara intra in carantina.

Italia are una dintre cele mai imbatranite populatii din lume. Virusul este periculos in special pentru persoanle in varsta si care au avut probleme de sanatate, mai arata BBC.

“Varsta medie a pacientilor decedati si pozitivi cu COVID-19 este de 81 de ani, in mare parte barbati si in mai mult de doua treimi din cazuri au avut trei sau mai multe boli preexistente”, a anuntat si Instituto Superiore di Sanita.

Guvernul de la Roma a anuntat ca extinde in toata Italia masurile care se aplica in Lombardia si pentru celelalte 14 provincii. Italienii se vor putea deplasa doar pentru „nevoi de munca dovedite sau situatii de necesitate” sau „motive de sanatate”.

Masurile intra in vigoare de marti dimineata si se vor aplica pana in 3 aprilie, anunta Corriere della Sera.

Premierul Giuseppe Conte a explicat ca „nu mai este timp” pentru a contracara raspandirea virusului: „Toti trebuie sa renunte la ceva pentru a proteja sanatatea cetatenilor. Astazi este momentul responsabilitatii”.

„Trebuie sa ne schimbam obiceiurile. Trebuie sa fie schimbate acum. Am decis imediat sa iau masuri si mai stricte, mai puternice”, a mai spus Conte. El a mentionat ca oamenii vor putea calatori numai in interes de serviciu sau pentru urgente de familie

De maine dimineata, oricine trebuie sa calatoreasca dintr-un localitate in alta trebuie sa aiba o justificare si sa prezinte dovezi.

Alte masuri: scolile si universitatile vor fi inchise pana in aprilie, campionatul de fotbal va fi suspendat, iar barurile si restaurantele vor fi inchise la 6 seara.

Italia, tara europeana cea mai afectata de noul coronavirus, a inregistrat in 24 de ore 97 de decese, ceea ce a adus la 463 numarul total de decese de la inceputul epidemiei, potrivit unui raport oficial publicat luni seara de autoritatile italiene.

Potrivit AFP, in Europa s-au inregistrat 511 decese de la inceputul epidemiei: 463 in Italia, 21 in Franta, 16 in Spania, patru in Marea Britanie, trei in Olanda, doua in Elvetia si doua in Germania.

Numarul cazurilor pozitive la coronavirus a crescut luni in Italia la 9.172. Dintre acestea, 724 de persoane sunt considerate vindecate.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: