Ministrul Sanatatii sustine ca inspectorii de sanatate publica au facut controale la „caminele groazei”, dar nu au gasit nicio problema

politica

Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate, sinecura, PSD, PNRR, ratare, finantare, Alexandru Rafila

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, sustine ca inspectorii de sanatate publica au facut controale la caminele in care persoanele varstnice erau maltratate, dar ca nu au constatat ca acolo ar fi probleme. Ministrul a promis ca va discuta astazi despre motivele pentru care Directia de Sanatate Publica (DSP) Ilfov „nu a reactionat in niciun fel” la ceea ce s-a intamplat caminele in care batranii erau maltratati.

„Inspectia Sanitara de Stat –  am cerut un raport tintit pe judetul Ilfov, pentru ca acolo au fost acum problemele – aceste centre au fost verificate in cursul acestui an, nu au gasit nimic. Maine o sa il chem pe domnul director de la Directia de Sanatate Publica Ilfov sa discutam despre aceste lucruri. Inspectia Sanitara de Stat nu se ocupa decat de conditiile igienico-sanitare care trebuie acordate acestor pacienti, sau, ma rog, in alte tipuri de institutii, ca Inspectia Sanitara nu merge doar in astfel de camine, dar totusi conditiile igienico-sanitare sunt oarecum legate si de modul de acordare a ingirjirii acestor persoane, pentru ca nu poti sa ai niste conditii dramatice, cum sunt cele care au fost prezentate, si in urma controlului sa rezulte ca totul este perfect”, a afirmat Alexandru Rafila duminica seara, la postul B1 Tv.

Ministrul a mai anuntat ca luni va avea o discutie cu conducerea DSP Ilfov despre motivele pentru care nimeni nu a  constatat nicio neregula in timpul controalelor facute in acele camine.

„Tocmai din cauza asta imi doresc… Am examinat raportul, vineri am solicitat si mi-a fost transmis un raport din partea Directiei de Sanatate Publica a judetului Ilfov. Vreau sa am maine o discutie cu domnul director si sa vedem care sunt solutiile si de ce s-a ajuns la o astfel de situatie, iar autoritatea de sanatate publica a judetului Ilfov nu a reactionat in niciun fel si ne-am trezit acum ca lucrurile care erau in mod evident profund viciate, in rapoartele de control, – si apar si la alte autoritati care au mai fost pe acolo, apar ca fiind foarte bune – nu cred ca ele corespundeau realitatii”, a adaugat Rafila.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: