Ministrul Sorina Pintea vrea sa confiste donatiile pentru spitalul de copii din Bucuresti. 260.000 de romani au donat

news

Carmen Uscatu, co-presedinte al Asociatiei Daruieste Viata, care construieste din donatii un spital pentru copiii bolnavi de cancer, anunta ca ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, i-a spus ca banii primiti ar trebui sa fie dati statului.

Peste 260.000 de romani si peste 1.700 de companii au donat 26 de milioane de euro pentru construirea spitalului. Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, i-a spus lui Carmen Uscatu ca acesti bani ar trebui sa ajunga la bugetul de stat.

„Intalnirea a avut loc vinerea trecuta si doamna ministru a venit la aceasta intalnire sa ne spuna ca noi ar fi trebuit sa dam acesti bani la bugetul de stat si sa fie organizate licitatii publice. A nu se intelege ca noi n-am organizat licitatii. Noi am organizat licitatii pentru fiecare contract incheiat, respectiv pentru structura spitalului, apoi pentru instalatiile spitalului, a doua parte mare a acestui proiect”, a declarat Carmen Uscatu pentru universul.net.

„Pe mine ce ma fascineaza este ca un primar (Gabriela Firea – n.r.) si inca o doamna care se viseaza primar, respectiv doamna Pintea (Sorina Pintea, ministrul Sanatatii – n.r.), au inceput sa organizeze atacuri la adresa spitalului care se construieste, a primului spital pentru copii care se construieste in ultimii 30 de ani. Asta este de-a dreptul fascinant.

Daca acestia sunt primarii si viitorii primari inseamna ca societatea a luat-o rau la vale si n-as vrea sa vorbesc despre share-ul pe care doamna Firea, pe contul dumneaei personal l-a dat, pentru ca deja e cunoscut si ati vazut cu totii, dar as vrea sa vorbesc despre operatiunea de intimidare pe care doamna ministru Sorina Pintea o exercita asupra noastra prin incercarea ei de a deturna fondurile donatorilor catre bugetul de stat.

Dumneaei ne-a acuzat pe noi in intalnirea pe care am avut-o vinerea trecuta ca este ilegal ce facem noi, ca fondurile pe care le-am strans sunt fonduri care ar fi trebuit sa mearga la bugetul de stat si asta este absolut periculos. Donatiile, da. Si ca ar fi trebuit supuse legii licitatiilor publice, lucruri de genul asta”, a declarat Uscatu.

„Doamna ministru ne-a invitat la o intalnire la Spitalul Marie Curie. Desi dumneaei este pe final de mandat si nu mai are cu ce sa ajute, noi ne-am gandit totusi sa ne ducem. Nu numai ca nu mai are cu ce sa ajute, dar nu a ajutat cu nimic in ultimii doi ani, desi noi am facut nenumarate solicitari. Deci in doi ani de mandat dumneaei nu a sprijinit cu nimic acest proiect, probabil acum, in campania dumneaei probabil de viitor primar, ca asta am auzit, se viseaza primar acolo de unde vine (Baia Mare – n.r.), procedeaza exact ca doamna Firea.

Incearca sa blameze ceea ce a facut bun societatea civila in ultimii 30 de ani, respectiv construieste un spital pe care statul nu a fost capabil sa-l construiasca.

Exercita intimidari asupra noastra, spunand ca acesti bani ar fi trebuit sa mearga catre bugetul de stat. Pai, asta e problema statului, ca n-are bani sau ca nu este capabil sa construiasca?

Intalnirea a avut loc vinerea trecuta si doamna ministru a venit la aceasta intalnire sa ne spuna ca noi ar fi trebuit sa dam acesti bani la bugetul de stat si sa fie organizate licitatii publice.

A nu se intelege ca noi n-am organizat licitatii. Noi am organizat licitatii pentru fiecare contract incheiat, respectiv pentru structura spitalului, apoi pentru instalatiile spitalului, a doua parte mare a acestui proiect.

Noi am organizat licitatii in plic inchis, plicuri trimise catre casa de avocatura, deschise plicurile in prezenta unui avocat, ofertele fiind analizate de catre o comisie intocmita din principalii nostri sponsori, care si-au trimis persoane specializate pe domeniul pentru care facem licitatia.

Eu si cu Oana (Oana Gheorghiu – n.r.) nu am avut niciun vot in aceste comisii. Licitatiile au fost si filmate. Deci, noi am organizat licitatii, doar ca nu ne supunem legii licitatiilor publice si noi nu organizam licitatie publica, dar am organizat aceste licitatii.

Doar ca doamna ministru ar fi vrut ca acesti bani sa-i inhate dumneaei probabil si de acolo sa se faca un fel de licitatii de-alea care se fac la stat si care dureaza ani de zile si nu se mai intampla nimic”, a mai spus Carmen Uscatu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: