Minsk si Moscova au semnat documentele privind depozitarea armelor nucleare rusesti in Belarus

externe

Ministrii apararii din Rusia si Belarus, Serghei Soigu, si, respectiv, Viktor Hrenin, au semnat joi, la Minsk, documente care definesc procedurile pentru depozitarea armelor nucleare rusesti intr-o instalatie speciala de depozitare pe teritoriul belarus, a anuntat Ministerul belarus al Apararii, potrivit TASS.

„In timpul intalnirii, au fost semnate documentele care stabilesc procedura de pastrare a armelor nucleare non-strategice rusesti intr-o instalatie speciala de depozitare pe teritoriul Republicii Belarus”, a declarat serviciul de presa al ministerului.

Masurile luate de Rusia si Belarus „respecta toate obligatiile juridice internationale existente”, a subliniat Shoigu.

Ministrii apararii au discutat despre situatia militara si politica actuala si despre chestiuni legate de cooperarea militara si tehnica intre ministerele apararii din cele doua tari.

La 25 martie, presedintele rus Vladimir Putin a anuntat ca, la cererea Minskului, Moscova va desfasura armele sale nucleare tactice in Belarus, similar cu ceea ce Statele Unite fac de mult timp pe teritoriul aliatilor sai. Dupa cum a indicat liderul rus, constructia instalatiilor de depozitare a armelor nucleare tactice va fi finalizata in Belarus pana la 1 iulie.

Moscova a furnizat deja Minskului sisteme de rachete tactice Iskander capabile sa transporte arme nucleare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: