Mintea de pe urma: Ponta ii da DREPTATE lui Basescu, iata ce spune acum despre TAXA pe carburanti

news

Victor Ponta recunoaste ca proiectul supraaccizei la carburanti nu a fost unul bun. Premierul spune si ca partea de infrastructura din proiectul sau de guvernare il nemultumeste, dar ca isi va concentra energiile in ultima parte a mandatului.

„Nu a fost un proiect bun, pentru ca nu am reusit sa deblocam procedurile si sa investim efectiv banii. Ne-a ajutat la un spatiu fiscal. Ca sa poti sa incepi o procedura, trebuie sa arati ca ai banii, altfel Comisia Europeana si FMI ne spunea foarte clar: taie, nu poti sa pui atat la CNADNR”, a spus Victor Ponta, la Digi24.

„Din tot ce am avut in programul de guvernare, partea de infrastructura e cu siguranta cea care ma nemultumeste si pe care in acest an si pe anul viitor imi voi concentra majoritatea energiilor”, a adaugat premierul.

Anul trecut, supraacciza de 7 eurocenti la carburanti a fost motiv de cearta intre Victor Ponta si Traian Basescu.

„Introducerea cresterii de acciza cu 7 eurocenti are efecte negative majore atat la nivelul populatiei, cat si la cel al mediului de afaceri. Efectele se vor reflecta in intreg lantul economic, prin scaderea consumului, scaderea profitabilitatii companiilor si, implicit, scaderea incasarilor la bugetul de stat. Consider ca aceasta taxa este introdusa doar pentru ca asigura fonduri la dispozitia domnului Liviu-Nicolae Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, pentru a-i distribui baronilor locali in scopuri electorale”, spunea atunci fostul presedinte.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: