Mircea Beuran, gest de mafiot cand a primit spaga de 10.000 euro. Dezvaluiri din referatul DNA

news

Mircea Beuran a primit pe 18 decembrie 2018 suma de 10.000 de euro intr-o cutie tip „cadou”, in valoare de 35 de lei, pentru a scoate la concurs un post de asistent universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti, se arata in referatul DNA prin care se solicita arestarea preventiva a medicului.

Beuran este acuzat de aceasta infractiune in exercitarea functiilor de presedinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, sef al Disciplinei Chirurgie Generala, conducator de doctorat si profesor universitar chirurgie generala in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti.

Potrivit unor surse judiciare, citae de ziare.com, este vorba de o cutie de dimensiunea bancnotelor. In momentul in care Beuran ar fi primit aceasta cutie de la denuntatoare, ar fi cantarit-o in mana cateva secunde, pentru a evalua despre ce suma ar fi vorba si ar fi fost de acord. Sursele citate au explicat ca denuntatoarea ar fi facut un credit bancar pentru a plati cei 10.000 de euro.

Antena 3 a discutat cu denuntatoarea din acest caz. Este vorba despre medicul specialist Carmen Haiducu, de la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca.

Femeia a spus ca le-a trimis procurorilor DNA care instrumenteaza acest dosar acte si inregistrari care sustin acuzatiile de luare de mita. „Este o ancheta in curs si procurorii DNA au toate informatiile necesare”, a spus Carmen Haiducu.

Potrivit documentului DNA, denuntul in acest caz a fost facut pe 10 ianuarie 2020. Anchetatorii sustin ca in cauza exista probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ca Beuran ar fi savarsit infractiunea de luare de mita.

„Modul de savarsire a faptei, savarsita de catre inculpatul Beuran Mircea, precum si valoarea folosului urmarit (10.000 de euro), contureaza o vadita stare de pericol pentru ordinea publica, avand in vedere contextul social si economic si justifica privarea de libertate.

La aprecierea pericolului concret al faptelor trebuie avuta in vedere si reactia societatii la asemenea fapte, prin care a fost criticata de cele mai multe ori coruptia din domeniul public de sanatate,” justifica DNA solicitarea de arestare.

Mai mult despre: ,

Comentarii: