politica

Mircea Cartarescu, terifiat de organizarea primului „proces politic”: „Ne-am intors la prigoana din anii 50, ai dictaturii proletariatului”

Scriitorul Mircea Cartarescu face un apel la solidarizare cu europarlamentarul Cristian Preda, care va fi judecat in curand pentru „defaimarea” tarii. Cartarescu spune ca acesta este un „proces politic”, asemanator cu cele din anii stalinismului.

„Scriam de curand ca ne-am intors la ceausism. M-am inselat: ne-am intors la prigoana din anii 50, ai dictaturii proletariatului. Primul proces politic se va petrece curand: europarlamentarul Cristian Preda a fost chemat in fata consiliului de onoare al ordinului Steaua Romaniei, acuzat fiind de defaimarea tarii. Cine sunt acuzatorii? Membri de frunte ai PSD, intre care un condamnat penal cu suspendare (halal onoare!) Sunt solidar cu Cristian Preda si sper sa fim solidari cu totii, ca nu mai e de gluma”, a scris Mircea Cartarescu pe Facebook.

Europarlamentarul Cristian Preda a anuntat pe Facebook ca a fost chemat in fata Consiliului de Onoare al Ordinului Steaua Romaniei, in urma unui denunt care ”reia acuzatiile PSD-ALDE de defaimare a tarii”. Eurodeputatul atrage atentia ca din Consiliul de Onoare fac parte mai multi social-democrati, precum primarul Capitalei, Gabriela Firea, vicepresedinte al PSD, sau fostul presedinte PSD Mircea Geoana, dar si Ecaterina Andronescu si fostul director SRI Costin Georgescu.

”Prigoana a inceput. Intrucat am criticat in PE guvernele Grindeanu si Tudose, sunt chemat in fata Consiliului de Onoare al ordinului Steaua Romaniei, pentru a raspunde unui denunt care reia acuzatiile PSD-ALDE de defaimare a tarii. Ma vor judeca: Gabriela Firea, Ecaterina Andronescu, doctorul Serban Bradisteanu (da, acela condamnat!), Mircea Geoana, fostul director SRI Costin Georgescu si generalul Degeratu. Consiliul e prezidat de fostul presedinte al Academiei, Ionel Haiduc. Judecata e programata pe 28 martie a.c., la Cotroceni”, a scris europarlamentarul.

”Ma voi apara. Nu ma intimideaza coalitia coruptilor. Dincolo de cazul meu, e in joc un principiu: Romania libera si europeana trebuie protejata. Sunt convins ca am de partea mea nu o formatiune politica, ci cetatenii onesti ai acestei tari. Pentru ei lupt. Vom invinge!”, mai spune Preda.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Le Figaro: cinci scenarii privind implicarea trupelor Frantei in Ucraina. „Protejarea Odesei, Macron se teme ca razboiul s-ar putea extinde in Moldova daca Rusia ocupa portul Odesa”

Presedintele francez Emmanuel Macron ia in considerare cinci scenarii pentru trimiterea de trupe in Ucraina,…

45 de minute ago

Marian Vanghelie: „Piedone are vreo 20 de membri de familie in primarie, ii cunosc pe toti. Pe fiul lui il stiu de mic”

Marian Vanghelie, fost primar al Sectorului 5 si un apropiat al lui Cristian Popescu Piedone,…

3 ore ago

Seful PNL Timis: „Mai bine imi tai mana decat sa semnez candidatura lui Simonis”. El a fost demis din functia de presedinte

Tensiuni explozive in judetul Timis intre PNL si PSD din cauza desemnarii candidatilor comuni. Presedintele…

3 ore ago

Romascanu, impins de Ciolacu sa preia sefia CJ Buzau. Actualul PSD-ist care conduce CJ se retrage

Presedintele PSD Buzau, senatorul Lucian Romascanu, a confirmat marti ca a fost propus de catre…

O oră ago

Surpriza, Lukasenko strica jocurile FSB-ului si ale lui Putin: „Teroristii au incercat mai intai sa fuga in Belarus. Au inteles ca era imposibil sa intre in Belarus”

Presedintele belarus Aleksandr Lukasenko, un aliat apropiat al Rusiei, a declarat marti ca autorii atentatului…

O oră ago