Mircea Diaconu, ANCHETAT de procurorii francezi. Ce a facut in Parlamentul European

news

Europarlamentarul Mircea Diaconu este anchetat de procurorii de la Paris, alaturi de alti alesi de la Strasbourg, pentru „abuz de incredere”.

Mircea Diaconu a intrat in vizorul parchetului francez pentru ca si-a angajat 13 asistenti, dublu fata de media europeana.

Parchetul din Paris a deschis pe 24 martie o ancheta preliminara referitoare la asistentii europarlamentari ai Frontului National (formatiunea condusa de Marine le Pen), „ca urmare a denuntarii de catre Martin Schulz, presedintele PE, a unor fapte susceptibile de abuz de incredere ”, dupa cum a comunicat Parchetul jurnalistilor de la Euractiv Franta. Justitia franceza a fost desemnata drept competenta in aceasta speta, din cauza faptului ca sediul Parlamentului European este la Strasbourg.

Daca ancheta preliminara va confirma suspiciunile lui Schulz, se va deschide o ancheta penala. Intre timp s-a descoperit ca Frontul National nu este singura formatiune care profita la maximum de lejeritatea cu care pot fi cheltuite sumele forfetare primite de europarlamentari.  Curtea de Conturi europeana a sesizat numarul mare de asistenti. Jurnalistii francezi sesizeaza cazuri de abuz in Bulgaria si Romania, mai ales in privinta asistentilor care stau in tara si unii sunt platiti fara sa faca ceva, mentioneaza cetateanul.net.

Publicatia citata mai constata ca Mircea Diaconu a avut zero activitate in Parlamentul European pana in acest moment.

Mircea-Diaconu1-640x360

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: