Mircea Diaconu, desfiintat de scriitorul Dan Alexe: „Un impostor. Nu degeaba a jucat doar roluri de prosti”

politica

Scriitorul si jurnalistul Dan Alexe ii face un portret foarte critic europarlamentarului Mircea Diaconu, actor de profesie. Diaconu s-a remarcat in politica prin atacuri isterice la adresa Justitiei si a luptei anti-coruptie.

„Cabotin, say the French. One of the most useless and phony characters ever to have made it into the European Parliament.

In romana si mai scurt: Despre un impostor.

De ce este Mircea Diaconu un actor prost? Nu pentru ca a jucat doar roluri de prosti, ci fiindca-i convins ca pentru a sugera prostia trebuie sa-ti pui figura de prost. In prima scena din Filantropica, Mircea Diaconu e cu femeia la restaurant si nu are cu ce plati. Diaconu e acolo ca in viata. Cand ii spune chelnerului ca n-are bani, el e ca in realitate, cand se plangea ca nu-i ajunge salariul de senator, fara expresie, monoton, demonstrativ moale, tern.

Joc prost, lemnos, caricatural. Pe masura natiei care l-a decretat actor si deputat european, Diaconu joaca la fel si de o parte si de alta a ecranului”, a scris Alexe pe facebook.

Mircea Diaconu a declarat recent ca protestul din 10 ianuarie de langa Ateneului Roman este o noua actiune „anarhista”, menita sa „deranjeze cu orice pret”.

„Imi este foarte clar ca asta vor: sa deranjeze cu orice pret. In toata Europa, cand se intampla cate ceva, un summit, apare un fel de armata nevazuta, civila, care actioneaza simetric. E o chestie de import dupa parerea mea, imprastierea ei se face pe retele sociale, tocmai acesta fiind motivul pentru care este o miscare fara identitate. Sunt niste armate fara uniforme care apar peste tot.

Este un fel de ‘NU’ contemporan. Ca efect pot sa-l inteleg. Am citit vestitul articol scris de Eugen Ionescu, ‘NU’, cel de dinainte de razboi, intr-o atmosfera asemanatoare cu cele de astazi, un fel de alaturare a extremelor, o radicalizare a extremelor care se intalnesc undeva. E o repetare care pe mine ma sperie, pana si simbolurile gen ciuma rosie, pumnul ridicat care inseamna exact simbolurile din fotografiile de epoca”, a afirmat Diaconu pentru DC News.

„Nu sunt credinte profunde, in adancimea acestor decizii individuale sau colective. Aceste grupari sunt formate din oameni foarte diferiti, tocmai de aceea nu se coalizeaza in ceva. Daca s-ar coagola intr-o formatiune, intr-un program, ar fi in regula. Pe 10 august, anul trecut, la un moment dat a aparut un fel de program, de lista cu revendicari cumva. De acord, dar pur si simplu sa iesi si sa spui ‘NU’, sau ‘sa cada Guvernul’, nu e suficient. Trebuie sa iesi spunand ce e de facut sau ceea ce lipseste, nu sa cada ceva sau sa dispara ceva si atat.

Romania trebuie sa gestioneze mai relaxat aceste lucruri. Nu sunt lucruri care se intampla doar cu tara noastra, ci cu intreaga Europa. Sunt efecte de astazi care trebuie tratate legal, corect. A inceput o discutie in acest sens si bine ca a inceput din Franta si nu din Romania, ca altfel era dezastru: ridica tot Parlamentul, toata Comisia Europeana in picioare. Era dezastru daca incepea din Romania o discutie despre a manifesta legal sau ilegal. Si unde se sfarseste democratia si unde incepe anarhia. Trebuie luate, in acest sens, masuri rapide pentru ca, altfel, sunt toti victime. Noi avem o jandarmerie speriata, timorata de procurori care joaca in toate taberele. Cineva trebuie sa faca ordine, iar acel cineva este Parlamentul Romaniei”, a mai declarat Mircea Diaconu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: