Mircea Diaconu este pe cale sa inhate o noua pozitie grasa si banoasa. Este sustinut de Gabriela Firea

news

Mircea Diaconu, fost candidat „independent” la Presedintie, este sustinut de Gabriela Firea pentru a prelua postul de presedinte al Institutului Cultural Roman (ICR). Pozitia este ocupata prin decizie a majoritatii Senatului, care in acest moment este asigurata de PSD.

Propunerea ca Diaconu sa fie presedinte al ICR a fost facut de Firea in cadrul ultimei sedinte a conducerii partidului, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat pentru G4Media.ro ca o decizie inca nu a fost luata in privinta propunerii grupului PSD, cu precizarea ca ”dansul nu zboara cu avionul”, cu referire la Mircea Diaconu, sugerand ca ar fi un impediment in propunerea finala.

Potrivit legii, listele candidatilor propusi de grupurile parlamentare si, respectiv, de asociatiile si uniunile de creatori sunt inaintate de Biroul permanent al Senatului Comisiei pentru cultura si media si Comisiei pentru politica externa, in vederea audierii acestora in sedinta comuna.

In urma audierii, cele doua comisii permanente vor intocmi un aviz comun consultativ, motivat, pe care il vor prezenta in sedinta plenului Senatului, insotit de listele de candidati propusi pentru posturile de membru in Consiliul de conducere.

Listele de candidati se supun votului plenului Senatului si se aproba cu votul majoritatii senatorilor prezenti. ICR este condus in prezent de Mirel Talos (ALDE), presedinte interimar.

Mai mult despre:

Comentarii: