Mircea Diaconu, plin de spume: „M-a enervat foarte tare ce a spus Antonio Tajani. Lasati Romania in pace sa isi gaseasca singura calea”

politica

Europarlamentarul Mircea Diaconu a avut o iesire dura la adresa liderilor UE dupa ce acestia au criticat, miercuri, actiunile puterii de la Bucuresti in privinta justitiei si a Laurei Codruta Kovesi.

„Azi, la Bruxelles, s-a exprimat domnul Tajani, abrupt, chiar la inceputul sedintei, lucru care m-a enervat destul de tare. E groasa rau, cerea autoritatilor din Romania, pe linie politica sau administrativa, sa inceteze orice in zona de justitie. Sa se opreasca toate si asa mai departe. Ceea ce mi se pare absolut aiurea! Sa nu-l confundati pe domnul Tajani cu intregul Parlament, si nici pe Timmermans cu Uniunea Europeana. Sunt in campanie electorala si tintesc sa obtina voturi.

Lasati Romania in pace sa isi gaseasca singura calea”, a declarat Mircea Diaconu la Antena 3.

Presedintele PE, Antonio Tajani, a facut miercuri o declaratie de sustinere a Laurei Codruta Kovesi, afirmand ca va trimite o scrisoare autoritatilor romane in care le va cere sa nu puna obstacole la participarea acesteia la toate fazele procedurii de selectie pentru postul de procuror sef european.

”Am aflat cu ingrijorare ca Laura Codruta Kovesi, candidata Parlamentului European pentru postul de procuror sef, a fost pusa de autoritatile romane sub control judiciar, care inseamna limitarea libertatii sale personale, nu poate sa paraseasca tara fara autorizatie, trebuie sa se prezinte zilnic la politie si nu poate sa faca declaratii de presa. Pe baza principiului neingerintei si neimplicarii in activitatile autoritatilor judiciare si cerand respectarea prezumptiei de nevinovatie, doresc sa exprim preocuparea PE in legatura cu situatia astfel creata”, a declarat Antonio Tajani la inceputul sedintei plenare a Parlamentului European, informeaza Mediafax.

El a mai spus ca Laura Codruta Kovesi ramane candidata PE si ca se bucura de increderea si de sprijinul Parlamentului European.

”Cer, deci, autoritatilor romane sa respecte principiul cooperarii sincere intre statele membre si institutii si sa nu puna obstacole la participarea candidatei la toate fazele procedurii de selectie pentru postul de procuror european sef. Astazi voi scrie o scrisoare autoritatilor romane, asa cum s-a hotart in aceasta dimineata de Conferinta Presedintilor”, a mai spus Tajani.

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmemans, a declarat, miercuri, ca Laura Kovesi este candidata preferata de Parlamentul European pentru a fi primul procuror-sef european, precizand ca e important ca aceasta sa ramana candidata, astfel incat institutiile europene sa poata lua o decizie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: