Mircea Diaconu si Nicolai, saltimbancii Parlamentului European. Cum s-au gandit ei sa umileasca Franta si intregul Occident

politica

Europarlamentarul Mircea Diaconu anunta ca, impreuna cu europarlamentarul Norica Nicolai, va intocmai un material critic privitor la actiunile jandarmilor de la Paris pe care il va distribui tuturor membrilor Parlamentului European pentru a le demonstra astfel ca au gresit cand au votat in faviarea rezolutiei de sanctionare a represiunii din 10 august de la Bucuresti.

Diaconu afirma ca va folosi „aceleasi expresii” in legatura cu evenimentele de la Paris ca rezolutia PE privitoarea la actiunea jandarmilor romani din 10 august.

„Daca sunt lucruri grave, asa cum a fost bataia cu jandarmii din 10 august, ma rog, zgomot mare, e privirea acolo. Si apoi sunt folosite ca argument pentru alte tinte politice si cu asta basta. Ei se uita acolo pentru ca le trebuie ca argument pentru o alta tinta pe care o au. Cu privire la ce s-a intamplat la Paris, am vorbit cu doamna Norica Nicolai sa facem un material foarte scurt si sa il trimitem peste tot pe la colegii nostri parlamentari, nu in alta parte, in care sa folosim exact aceiasi termeni pe care i-au folosit si ei atunci cand a fost vorba de Romania. Adica o sa scriem ca suntem ingrijorati de faptul ca niste cetateni pasnici de la Paris, care isi cereau drepturile sau isi spuneau opinia, au fost gazati. Deci exact cu aceleasi texte, asa, colegial. Pentru ca de fapt nu are nicio importanta pe termen lung sau in sensul serios al treburilor, pentru ca acea rezolutie despre Romania si nu contra Romaniei, neavand nicio urmare, este o parere. Finalmente este un fel de ajutor, de punte pe care niste prieteni europeni, vorbesc de PPE, o pun in mana colegilor prietenilor din Romania USR, PNL”, a declarat Mircea Diaconu pentru DC News.

Citeste si: Diferente intre Paris si Bucuresti/10 august. Cum se foloseste propaganda PSD de violentele de la Paris – Video

Jurnalistul Robert Schwartz (Deutsche Welle) a declarat, recent, la Adevarul Live, ca „cine face comparatie si pune un semn de egalitate intre interventia fortelor de ordine franceze si cea a Jandarmeriei romane la mitingul diasporei din 10 august este ori habarnist, ori inconstient, ori participa la propagarea unui pachet intreg de fake news”.

„Ce s-a intamplat la 10 august la Bucuresti a fost foarte clar o actiune pur si simplu dirijata, nu impotriva elementelor violente care au existat in Piata Victoriei, o actiune impotriva protestatarilor pasnici, impotriva jurnalistilor. A fost o declaratie de razboi a Jandarmeriei romane impotriva popriului popor“, afirma jurnalistul.

„Ceea ce s-a intamplat la Paris este exact pe invers: fortele de ordine au intervenit in forta impotriva protestatarilor violenti, au aparat toata adunarea de protestatari pasnici, i-a aparat pe jurnalisti, ceea ce de altfel a fost subliniat dupa aceea si de presedintele Macron, care a spus foarte clar: detest violenta, detest violenta impotriva institutiilor statului, dar detest in aceeasi masura violenta acestor protestatari impotriva celorlalti manifestanti pasnici si impotriva jurnalistilor si i-a felicitat pe jandarmii francezi, ceea ce ar fi facut cu siguranta si presedintele Romaniei, daca jandarmii romani s-ar fi comportat conform Constitutiei si conform legislatiei in vigoare“, a mai spus Schwartz.

„De aceea cred ca atunci, in afara de presedintele Iohannis si de politicienii opozitiei, toti ceilalti din arcul guvernamental au aplaudat actiunea represiva a Jandarmeriei si se compara acum cu Macron. Este o gogomanie, o spun raspicat. Macron i-a respectat pe protestatarii pasnici, i-a inteles, a si declarat ca va sta de vorba cu ei, ceea ce se intampla acum, prea tarziu, dar totusi se discuta, nu i-a facut soboloani, nu i-a facut golani. Macron nu se considera el Republica Franceza, el se considera primul functionar al Republicii si va incerca sa inteleaga si sa invete din ceea ce s-a intamplat. Dar sa-ti injuri propriul popor, sa-l ataci, sa-l jignesti, sa-l calomniezi, asta este marca PSD-ALDE, din pacate”, a subliniat jurnalistul de la Deutsche Welle.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: