Mircea Diaconu, speriat ca va fi luat in suturi pe strada de romani: „O sa vedem niste ‘veste galbene’ si prin Romania”

politica

Europarlamentarul Mircea Diaconu a comentat panicat informatiile potrivit carora un grup de invitati ai liberalului Cristian Busoi ar fi agresat-o verbal, in avionul de Bruxelles, pe Maria Grapini. „Nu o sa mai putem sa iesim cu copiii la plimbare pentru ca cineva, in numele patriotismului si imbracat in tricolor, iti sparge capul”. a sustinut Diaconu.

„La urcare, un cetatean s-a luat destul de dur de doamna Grapini. A spus ceva repede si destul de dur. Nu am fost foarte atent. Mi-am imaginat ca exista o mica tensiune acolo. Vin destul de des grupuri invitate de deputati europeni. Posibil sa fie mai activi pe teme cunoscute”, a declarat Diaconu pentru DC News.

El si-a manifestat apoi teama ca se va ajunge la violente de strada in Romania.

„Nu mi se par normale lucrurile acestea (jigniri). Bineinteles ca fiecare dintre noi are o opinie, ea poate fi diferita. Dar asta nu inseamna sa adaugi agresivitate sau, cateodata, superioritate. Doamne fereste, chiar violenta. S-a imprastiat prin toata Europa, nu numai in Romania. Nu o inteleg de niciun fel. Cand o vad in Franta, ma sperie, pentru ca ce se intampla acolo e ca un fel de armata, un fel de sistem de lupta stradala. Nu e bine! Au inceput sa invete si ai nostri. Din pacate, lucrurile rele se prind primele. Ma tem ca invata metodele si o sa vedem niste ‘veste galbene’ prin Romania. Nu o sa mai putem sa iesim cu copiii la plimbare pentru ca cineva, in numele patriotismului si imbracat in tricolor, iti sparge capul”, a mai spus Mircea Diaconu.

Europarlamentarul PNL Cristian Busoi a facut precizari, duminica, referitor la incidentul petrecut intr-un avion cu ruta Bruxelles, in care mai multi invitati ai acestuia sunt acuzati ca au strigat mesaje anti-PSD.

„PSD exagereaza copios! Invitatii mei in Parlamentul European n-au creat scandal. Imi cer scuze insa ca s-a scandat ‘Letitia’. Desi subiectul scandarilor pe care grupul meu de invitati in Parlamentul European le-a facut in avion poate parea neimportant, nu este. Este copios exagerat ca sa se arate cum este terorizat PSD prin scandari antiDragneaDancila, chiar si in avion, din partea oamenilor din PNL. Dar asta nu s-a intamplat.

Cred intr-o conduita civilizata! Si in campanie si in afara campaniei. Cei care ma cunosc, jurnalisti, colegi de partid, colegi din Parlamentul European stiu asta. Si mai stiu ca mi-as cere scuze pentru o abatere de la o conduita corecta, cum ar fi chiar si atunci cand un grup oameni ar scanda tare intr-un avion mai in gluma, mai in serios, o lozinca impotriva unui guvern pe care, asa cum spunea doamna premier, ‘romanii il iubesc’.

Vreau insa sa fie foarte clar: avionul nu a fost oprit din cauza grupului, nu a adresat nimeni injurii nimanui, nu a protestat nimeni in legatura cu conditiile din avion. Este o exagerare a directorului MTR, care vrea probabil sa se puna mai bine cu guvernantii. S-a scandat, probabil in gluma, desi chiar este serios, despre ‘tara Letitia’, lucru care este regretabil ca a aparut. Ma refer la scandari, nu la tara Letitia.”, arata Cristian Busoi.

Mai mult despre:

Comentarii: