Mircea Diaconu, vehicul pentru propaganda anti-UE a Kremlinului: „Complot impotriva identitatii crestine a Europei”

politica

Sputnik Moldova, site de propaganda in limba romana al Kremlinului, a promovat intens declaratiile europarlamentarului Mircea Diaconu in care acesta acuza ca Bruxelles-ul vrea sa stearga indentitatea crestina a Europei. Aceasta tema este folosita intens de Kremlin pentru a sabota unitatea UE.

Sputnik reia declaratiile lui Mircea Diaconu la Antena 3, in emisiunea lui Mihai Gadea, sustinand ca „marturia europarlamentarului duce clar la ideea unui adevarat complot impotriva identitatii crestine a Europei – si, implicit, a natiunilor batranului continent!”.

Iata declaratiile lui Mircea Diaconu:

  • Am facut acum patru ani un raport despre Patrimoniul Cultural European si, la un moment dat, era vorba despre Patrimoniul Cultural Crestin – asa am scris materialul. Cand am ajuns in discutii cu celelalte grupuri politice, parea ca sunt nebun. Se uitau toti, se inchinau, ziceau: nu esti intreg la cap, cum scrii asa ceva? Nu puteam sa pricep o vreme. Cum crestin? Exclus! Nu e voie sa spui asta!
  • La nivel politic, decizional, institutional, in UE, e o rusine sa recunosti ca Europa e un spatiu crestin
  • Vin niste oameni cu barcile peste Mediterana – unii mor, unii trec. Cand trec, au toate aceste valori, religiile lor, credinta lor, valorile lor, intr-un spatiu european care-si distruge sistematic propriile valori. E atat de grav cat nu ne putem imagina
  • Asta e o realitate profunda pentru ceea ce inseamna spatiul european, pentru ca vin alte religii si-si impun credintele si noi nu raspundem cu acelasi lucru. Trebuie sa fie limpede ca vin intr-un spatiu care are anumita credinta, un mod de viata

„Consideram ca aceasta declaratie de la ”Sinteza Zilei” este una dintre cel mai importante care s-au facut despre adevarata stare de la Bruxelles – si nu pentru critica adusa UE, ci pentru pericolul pe care-l reprezinta mentalitatea celor ce condus acolo”, scrie Sputnik cu satisfactie.

Articolul a fost vizualizat de peste 30.000 de cititori.

Mai mult despre:

Comentarii: