Mircea Geoana a furat startul in campania prezidentiala. Campanie intensa pe retelele de socializare

politica

Mircea Geoana, plagiat, Emilia Sercan, teza de doctorat

Pe retelele de socializare au aparut mai multe pagini cu numele de “Mircea Geoana presedinte”, afirmandu-se ca acesta va candida ca independent la prezidentiale. O intreaga retea a fost, se pare, pusa in functiune pe toate canalele posibile de social-media – inclusiv Facebook, TikTok, Instagram, WhatsApp.

Pe langa pagina sa traditionala de Facebook, numarul doi din NATO a dat drumul unei alte pagini cu numele “Mircea Geoana Presedinte”. Aceasta noua pagina de facebook are deja 17.000 de urmaritori, iar acolo sunt facute conexiunile cu noua sa pagina de Instagram, dar si cu pagina sa de web, transmite Digi24.

Echipa de campanie a lui Mircea Geoana a dat drumul si la un grup public pe reteaua Facebook. Grupul se numeste “Mircea Geoana – Presedinte 2024”. Iar pe coperta acestui grup poate fi citit noul slogan de campanie al candidatului independent: “Toti pentru unul si unul pentru toti”.

Mircea Geoana, start, campania prezidentiala, Grupul de la Monaco, miliardari, finantare, campanie

Pe acelasi grup de Facebook a fost promovat si un canal de discutii in reteaua WhatsApp cu numele “Mircea Geoana Presedinte”. De asemenea, in grup a fost promovata si o pagina noua in reteaua TikTok, iarasi cu numele sau si cu titulatura de presedinte in titlu, care stransese deja 12.000 de urmaritori, dar care intre timp a fost inchisa.

La nivel declarativ, Mircea Geoana inca nu confirmat hotararea sa de a candida pentru alegerile prezidentiale din 15 septembrie, dar se pare ca anuntul candidaturii va fi facut dupa summitul NATO de la Washington ce va avea loc intre 9 si 11 iulie. Este data limita la care Geoana isi mai poate lansa precampania pentru strangerea de semnaturi in vederea candidaturii, intrucat pe 15 august incepe oficial campania electorala prezidentiala.

Analistii politici atrag insa atentia ca Geoana isi foloseste in mod ilegal calitatea de secretar general adjunct al NATO pentru a-si promova in diverse evenimente publice o carte si viziunea sa despre Romania si chestiuni de geopolitica, in special despre razboiul din Ucraina. Si aceasta pentru ca in Codul de Conduita al NATO se scrie clar: „Evitati actiunile care ar putea fi percepute ca o abuzare de privilegiile si imunitatile conferite Organizatiei si personalului acesteia.”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: