Mircea si Vlad Cosma, cei care au pus la cale complotul care trebuia sa duca la revocarea lu Kovesi, ar putea innopta astazi dupa gratii. Este asteptata decizia judecatorilor

news

Magistratii instantei supreme urmeaza sa pronunte luni decizia in dosarul in care fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma a fost condamnat in prima instanta la opt ani de inchisoare, iar fiul acestuia, Vlad Cosma, a primit cinci ani in spatele gratiilor.

Pronuntarea deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care este definitiva, a fost amanata pana acum de trei ori. La ultimul termen al procesului de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care a avut loc pe 19 februarie, Mircea Cosma a negat toate acuzatiile si le-a prezentat magistratilor planse cu banii pe care i-ar fi economisit la derularea contractelor de la Consiliul Judetean Prahova, anunta News.ro.

Pe 1 noiembrie 2016, fostul presedinte al Consiliului Judetean Prahova Mircea Cosma a fost condamnatĀ  la opt ani de inchisoare, iar fiul sau, deputatul Vlad Cosma, a primit cinci ani de inchisoare, in timp ce omul de afaceri Razvan Alexe a primit o condamnare de doi ani si jumatate de inchisoare. In acelasi dosar, Daniel Alixandrescu, directorul Directiei „Patrimoniu” din CJ Prahova, la data faptelor, a fost condamnat la sase ani de inchisoare.

In aprilie 2014, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a fost trimis in judecata pentru luare de mita si abuz in serviciu, fiul sau, deputatul PSD Vlad Cosma, pentru trafic de influenta, directorul Directiei „Patrimoniu” din CJ Prahova, Daniel Alixandrescu, pentru luare de mita si abuz in serviciu, iar Razvan Alexe, pentru trafic de influenta si dare de mita.

Vlad si Mircea Cosma au fost trimisi in judecata de DNA fiind acuzati ca ar fi cerut si primit peste 4,4 milioane de lei de la trei oameni de afaceri prahoveni, denuntatori in cauza, ale caror firme au avut numeroase contracte cu CJ Prahova. Firmele controlate de cei trei sunt, la randul lor, trimise in judecata intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, dosar in care sunt inculpati Razvan Alexe, dar si fostul angajat al Secretariatului general al Guvernului, Marcel Pavaleanu, alaturi de alti oameni de afaceri din Prahova.

„Sumele de bani au fost pretinse in schimbul interventiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judetean Prahova, pe langa care cei doi aveau influenta, respectiv presedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatal inculpatului Cosma Vlad Alexandru), astfel incat societatile respective sa obtina de la institutia publica lucrari si servicii curente supraevaluate, de intretinere a drumurilor publice sau a drumurilor judetene pe timp de iarna, dar si decontarea, cu prioritate, a unor lucrari deja efectuate in temeiul unor contracte anterioareā€, notau procurorii DNA in 2014, atunci cand a inceput urmarirea penala in acest dosar.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: