Mircea Toma s-a intalnit cu Ciolacu. Seful PSD promite ca pesedistii il vor sprijini in Parlament, atat pe el cat si ONG-urile de Mediu

politica

Presedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a avut, joi, o intalnire cu reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale din domeniul protectiei mediului, in cadrul careia s-a discutat despre proiectele legislative pe care parlamentarii si primarii PSD le pot sustine in contextul ‘GreenDeal’ si al Planului National de Redresare si Rezilienta.

Potrivit unui comunicat al PSD, in cadrul discutiilor, liderul social-democratilor a afirmat ca parlamentarii PSD vor sustine adoptarea „cat mai rapida” in Parlament „a proiectului care reglementeaza ariile naturale protejate urbane”, dar si „initiativa care asigura o mai buna protectie si administrare a spatiilor verzi din intravilanul localitatilor”.

Sursa citata precizeaza ca Greenpeace, ActiveWatch, Asociatia Peisagistilor din Romania si Asociatia pentru o Societate Organizata Sustenabil (SOS) au proiecte care imbunatatesc legislatia din Romania, care faciliteaza accesul cetatenilor la informatiile de mediu, dar si campanii precum cea de refacere a perdelelor forestiere.

„Discutia cu ong-urile de mediu de astazi a fost ca o gura de oxigen – la propriu si la figurat – intr-un context tensionat de dezbaterile despre buget. Impreuna cu Florin Manole, Ciprian si Cristi de la Greenpeace Romania, Alex de la Asociatia Peisagistilor, Adi de la SOS si cu Mircea Toma de la ActiveWatch am vorbit despre viitor si despre cat de importante sunt temele de mediu pentru Romania si Europa.

Am convenit sa le sprijinim proiectele din Parlament, campaniile pe care le desfasoara, dar si sa ne consultam mai des. Ar fi ideal sa scoatem Mediul din campul luptelor politice si sa gasim consens pentru ca de asta depind nivelul de trai si sanatatea societatii noastre. Cel putin noi, la partid, vom incerca sa fim un partener onest pentru toate proiectele care vor sa faca o Romanie mai verde, mai impadurita si mai sanatoasa”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: