Mirel Curea l-a incitat pe Ciolacu sa aduca minerii la Bucuresti sa „dea de pamant” cu guvernantii: „Domnule Ciolacu, faceti-va dom’le o infuzie de testosteron”

politica

Mirel Curea, redactor sef adjunct al EVZ, i-a cerut lui Marcel Ciolacu, duminica seara la Antena 3, ca PSD sa-i aduca pe mineri la Bucuresti. „Cu astia trebuie dat de pamant, domnule Ciolacu, pe unde-i prindeti!”, a strigat Curea referindu-se la guvernanti.

„Este o ura viscerala fata de mineri”, a declarat Ciolacu la Antena 3, insa a mentionat ca „nu este o solutie” ca minerii sa vina din nou la Bucuresti.

„Diana Sosoaca este un politician abil care a folosit o oportunitate. Nu acesta este rostul PSD-ului, PSD este cel mai mare partid din Romania. Nu este o solutie ca minerii sa vina la Bucuresti”, a declarat Ciolacu, comentand si descinderea lui Sosoaca in Valea Jiului.

Mirel Curea s-a enervat cand a auzit ca PSD nu-i vrea pe mineri la Bucuresti.

„Dar de ce nu este o solutie? Domnule Ciolacu, faceti-va dom’le o infuzie de testosteron. De ce nu este o solutie sa vina la Bucuresti? Pai daca sunt batjocoriti si mintiti? Cu astia trebuie dat de pamant, domnule Ciolacu, pe unde-i prindeti!”, a strigat Curea. Ciolacu nu a avut nicio replica.

Unii dintre minerii care protesteaza in subteranul Minei Lupeni din Valea Jiului au anuntat, duminica seara, ca sunt dispusi sa intre in greva foamei, in cazul in care revendicarile lor nu vor fi solutionate prin negocierile dintre liderii sindicali si administratia Complexului Energetic Hunedoara (CEH), programate sa se desfasoare luni la Ministerul Energiei si Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.

„Am discutat cu colegii mei care se afla in subteran si mi-au transmis ca cel putin 10 dintre ei sunt dispusi sa intre in greva foamei, de luni, daca revendicarile lor nu vor fi rezolvate. Oamenii cer plata integrala a salariilor pe luna ianuarie si restantele la tichetele de masa si transport, acestea fiind intarziate de 10 luni de zile”, a declarat duminica, pentru Agerpres, presedintele executiv al Sindicatului Muntele, Alin Sin.

Pentru plata la zi a drepturilor banesti restante – salarii, tichete de masa si transportul la locul de munca – este nevoie de circa 18 milioane de lei, potrivit aprecierilor facute de directorul general al CEH, Samuel Dioane.

Minerii de la exploatarea de huila Lupeni, din Valea Jiului, au continuat duminica, pentru a cincea zi consecutiv, protestele incepute din cauza ca nu si-au primit salariile la timp.

Starea de sanatate a celor aproximativ 70 de mineri autoblocati in subteranul Minei Lupeni este monitorizata de salvatorii mineri, care sunt pregatiti sa intervina in caz de nevoie.

Peste 500 de mineri si localnici au luat parte, duminica dupa amiaza, la un mars de protest in orasul Lupeni, pentru a-si arata sustinerea fata de ortacii din subteran, dar si pentru a-si exprima nemultumirea fata de situatia in care se afla, prin neplata la timp a drepturilor banesti.

Potrivit presedintelui executiv al Sindicatului Muntele, delegatia administratiei si a sindicatelor de la minele din Valea Jiului are programate luni o noua runda de intalniri la ministerele Energiei si Muncii pentru a reglementa anumite aspecte tehnice legate de ordonanta adoptata de Guvern pentru plata salariilor minerilor din fonduri ale Ministerului Muncii, prin intermediul AJOFM.

Mai mult despre: ,

Comentarii: