Mirel Palada, consilierul lui Ponta: „Iohannis NU mai este pe primul loc in ce priveste increderea romanilor”

news

Mirel Palada, fost purtator de cuvant al Guvernului si actual consilier al premierului pe strategii guvernamentale, sustine ca presedintele Klaus Iohannis a cazut de pe prima pozitie in ce priveste increderea romanilor.

„Se va stabiliza undeva in jur de 55 puncte procentuale de incredere. Spre comparatie, Traian Basescu, in primul sau an de mandat, dupa acelasi virf de semizeu de aprox 70% in primele luni, a evoluat in urmatorii doi ani in banda aproximativ constanta 50-55.

Aud multe voci care ii cinta prematur prohodul lui Iohannis, sustinind ca “se va prabusi in curind”. Analistii catastrofici minimizeaza inertia sociala si mai ales puterea de prezervare atitudinala data de frica de disonanta cognitiva. Iohannis va ramine taticul semizeu al Romaniei in perioada urmatoare. Pentru ca multi l-au votat si le va lua ceva timp pina sa se convinga ei in mintea lor in creierul lor ca poate totusi nu a fost bine. Asta mai incolo, nu acum, in anul de gratie iohannica 2015.

Cind va pierde Iohannis prima pozitie in topul increderii romanilor? Tehnic, aproape ca a pierdut-o deja, inca de cind a devenit presedintele Romaniei. Asta pentru ca Raed Arafat niciodata n-a coborit de pe soclul sau de semizeu public situat in mod constant la nivelul de 70% incredere.

Asta-i vestea proasta pentru Iohannis: ca deja este altul mai stralucitor decit el, de la bun inceput. Vestea buna pentru el este ca, in afara de Raed Arafat, altul nu este care momentan sa-i conteste suprematia simbolica. Chiar si cind Iohannis va ajunge la 50-55, si acolo aerul vedetelor publice este rarefiat, doar Isarescu adastind la umbra Olimpului de opinie publica.

Anul 2015 este anul lui Iohannis, in care isi poate permite sa inoate pe spate ca vulturul si sa faca greselile specifice calificarii la locul de munca. Din 2016 incolo va incepe partea cu adevarat grea pentru el. Vorba cintecului de pahar: ah, ce dureros…”, a declarat Palada intr-un interviu acordat PS News.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: